30 mei 15:42

Aanleveren

werkgroepen-maakjewijk-presenteren-goede-plannen_extram_4_88

Werkgroepen ‘MaakJeWijk’ presenteren goede plannen!

Woensdag 12 april werd er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het project ‘MaakJeWijk’. In de IJsselburgh presenteerde Beverwaarders hun plannen om de veiligheid en beleving te verbeteren. Lees meer over alle stappen en achtergrond van ‘MaakJeWijk’ via: https://bit.ly/41pSYYG

De volgende plannen werden door Beverwaarders gepresenteerd, na maanden van onderzoek, testen en samenwerken.

Bloementorens tegen fiets en scooteroverlast
Het plan is om bij de ingangen van het wandelgebied in het winkelcentrum mooie en goed gevulde bloembakken te plaatsen. Deze ‘torens’ worden zo geplaatst dat fietsen en rijden met een scooter minder uitnodigt. Een goede poging om de overlast tegen te gaan, en een fraai en vrolijk gezicht!Voor het winkelcentrum is er ook een goed plan bedacht voor betere verlichting.

Buddyproject
Het plan is om volwassenen (18+) te werven in Beverwaard om jeugd tussen 10 en 15 voor twee uur in de week als buddy te helpen met allerlei dagelijkse uitdagingen. Jongeren die hulp kunnen gebruiken door een lastige thuissituatie of andere problemen worden met het Buddyproject geholpen en ondersteund.

Digitale schermen
Het idee leeft om Beverwaarders beter te informeren over activiteiten in de wijk door communicatie via schermen in de wijk, daar werken wij graag aan mee!

LIVE muziek uit het centrum
De enthousiaste mannen van ALLINN Music deden onderzoek naar wat muziek in het centrum voor effect zou hebben op de bezoekers. Om hieraan een vervolg te geven zal aanstaande zaterdag tussen 12.00 en 15.00 live uitgezonden worden door Ron en Anton vanuit Schouwenburg Optiek. Lees meer hierover via: https://bit.ly/3Kx9JKC
Weet je dat jij als Beverwaarder een plaatje kan aanvragen?

Bij succes komt het project vaker terug!

Verlichting randpark
Er wordt onderzocht door de gemeente of het randpark beter verlicht kan worden. Hiervoor wordt gekeken naar de innovatieve oplossing zoals toegepast op het Havenspoorpad aan de rand van Lombardijen. Wanneer je het park betreed lopend of op de fiets gaat de verlichting aan door sensors, duurzaam en veilig. De mogelijkheden worden onderzocht, zou goed zijn voor Beverwaard!

Dank aanwezigen, gemeente, wijkorganisaties, wijkraad en bewoners.
Een nuttige avond met goede ideeën van enthousiaste Beverwaarders, wordt vervolgt!

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Heropening Zonnelicht

Afgelopen week was het feest in het Zonnelicht! De recreatie zaal is weer geopend en dat werd groots