27 mei 02:26

Aanleveren

lente in ijsselmonde ruud spruit likejewijk

Waterpartij bij entree park de Twee Heuvels in een gedaante verwisseling

Het is dondermiddag, er wordt een rondje in IJsselmonde gefietst op zoek naar de lente! Het is winderig, maar de zon schijnt, en de wolken zijn prachtig om foto’s te maken. Er wordt gestopt bij één van de in- en uitgangen van het park de Twee Heuvels bij de Sportlaan in Sportdorp.

Een paar jaar geleden ging het park op de schop, en nu moet de natuur zijn werk gaan doen! Het oog viel op de jarenlange oude waterpartij in de vorm van een waterkom welke daar vroeger aanwezig was. Het heeft totaal een gedaanteverwisseling ondergaan. De oevers zijn daar nu gloeiend aangelegd en de dotterbloem, waarschijlijk ook aangelegd en bloeit daar prachtig, en met op de voorgrond het riet waar de eerst jonge scheuten boven de grond uit steken.
De eerste broedende meerkoet stelde de aanwezigheid van de mens niet op prijs, ondanks dat er op de achtergrond een sjofelmachine stond te ronken. Daarnaast staan er ook nog een aantal jonge bomen met bloesem in het zicht.

Overigens behoort dit park tot “Het Rondje Stadionpark samen met het Eiland van Brienenoord, lopend of per fiets te bezichtigen. En zeg nou zelf, had u als lezer de locatie herkend zonder dit artikel gelezen te hebben.

Mooie reportage door reporter Ruud! 

Stuur zelf je mooiste foto’s in van IJsselmonde in BLOEI! Doe het via https://likejewijk.nl/ijsselmonde/aanleveren/

 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten