20 april 02:37

Aanleveren

Schermafbeelding 2022-01-17 om 19.55.15

Bespaartip 2: De speurTOCHT!

“Door naden en kieren gaat warmte verloren én komt kou je woning binnen. Daardoor tocht het in huis en verspil je energie. Door deze naden en kieren te dichten kun je op stookkosten besparen en je huis comfortabeler maken.”

De speurTOCHT
“Voordat je gelijk op de fiets springt om tochtstrips te kopen is het goed om eerst de kieren en naden op te sporen. Daarna kun je bekijken op welke manieren je de kieren en naden het beste kunt afdichten.” “Door een speurtocht in huis te doen kun je er gemakkelijk achter komen waar de naden en kieren zitten. Dit kan heel makkelijk met behulp van een (lange) aansteker. Heb je die niet? Gebruik dan een (natte) hand, dat werkt net zo goed.” Doe de speurtocht bij koud weer en het liefst als er ook wind staat. Hou de
aansteker langs plekken waarvan je denkt dat er tocht kan zijn. Beweegt het vlammetje? Dan is er een luchtstroom en dus tocht.

Waar zitten de meeste kieren en naden?
“Om je op weg te helpen de kieren en naden in je huis te vinden heb ik alvast een lijstje gemaakt met de plekken waar de grootste kans is op kieren en naden.”

 Buitendeuren (vooral de ‘kromme’ voordeur)
 Ramen
 Brievenbus
 Onder de vensterbank
 Meterkast (waar leidingen door de vloer gaan)
 Binnendeuren (vooral onderin)
 Kattenluikje
 Afwerking afvoerbuizen (bijvoorbeeld de afvoer van de cv-ketel door het dak)
 Rondom het kruipluik
 Aansluiting onderzijde schuin dak met vloer

Hoe pak ik de kieren en naden aan?
“Bij de bouwmarkt of online kun je verschillende producten kopen waarmee je kieren en naden kunt afdichten. Denk aan tochtstrips, brievenbus kleppen, deurdrangers, tochtborstels, etc. Soms zijn kieren en naden ook eenvoudig af te dichten met bijvoorbeeld kit of purschuim.”

Hulp nodig?
“Weet je niet op welke manier je de kieren en naden kunt afdichten óf twijfel je over wat de beste oplossing is? Maak dan foto’s en kom langs in de Duurzaamheidswinkel. Onze adviseurs kunnen dan bekijken op welke manier je dit het beste kunt doen en welk product je eventueel nodig hebt.” De Duurzaamheidswinkel kun je vinden op winkelcentrum Keizerswaard (naast Intertoys/tegenover Kippie) en is van dinsdag t/m vrijdag geopend tussen 12:30 – 16:30 uur.
Voor meer informatie check: https://duurzaam010.nl/duurzaamheidswinkel/

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Het Lady’s Clubje.

Iedere vrijdagmiddag komen deze dames samen in Huis van de Wijk de Focus tijdens het ‘Lady’s Clubje’ georganiseerd

Jam in het Park 2024

Vanaf aanstaande zaterdag 6 nieuwe edities (1x per maand) van Jam in het Park! Het evenement voor groot