24 juli 10:59

Aanleveren

Reijeroord-wordt-aardgasvrij-hoofdafbeelding-LikeJeWijk-Krqtg

Reijeroord wordt aardgasvrij

De wijk Reijeroord in Groot-IJsselmonde wordt aardgasvrij, althans dat is de bedoeling. Kortom de wijk gaat van het gas af, en daar komt nog heel wat bij kijken! Toch was er afgelopen 24 juni een mijlpaal te vieren. In het noordelijk deel van de wijk (rondom Kreileroord) hebben ruim voldoende woningeigenaren hun interessekaart ingeleverd om van het gas af te gaan. De eerste stap naar een aardgasvrije wijk is daarmee gezet. Dat wilde men graag vieren met de bewoners van de hele wijk. Het was niet alleen maar een feestje, maar min of meer ook een voorlichtingsmarkt.

Om deze mijlpaal te vieren werd er een “MIDZOMER BUITENBIOSCOOP” gehouden op vrijdag 24 juni aan de locatie Kreileroord. Iedereen was welkom! Ook de bewoners die eventueel interesse hadden om in de toekomst van het gas af te gaan. Volgens een medewerker van het project zal er stapje voor stapje bewoners worden benaderd om van het gas af te gaan. Als minimaal 30 procent van alle huishoudens meedoen in uw deel van de wijk, dan wordt de stadsverwarming aangelegd in Reyeroord, zo staat te lezen in één van de brochures. Via de website https://duurzaam010.nl/wijk/reyeroord/ is alles te lezen over de aanleg en de planning.

Tevens werd er op deze middag ook gebruikt gemaakt om aandacht te schenken voor het besparen van energie, door voorlichting en gratis energieboxen weg te geven. Zeker noemenswaardig waren de nieuwe plannen voor de waterberging voor het ‘Hart van Reijeroord’! De uitvoering hiervan zal dit jaar nog beginnen. Daar ligt een mooi plan in het verschiet om de saaie grasvelden, gelegen tussen het Zevenbergsdijkje en het winkelgebied van Reijeroord, meer een natuurlijk groen karakter te geven met waterpartijen, bomen, voetpaden etc…!

Reporter Ruud was erbij en deelde de foto’s met ons! 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Eten in de IJsselburgh

Maandag, 22 juli, staat er bloemkool met een rollade en een sausje op het menu in restaurant Sjaantje.

Jam in het Park

Met gepaste trots wordt gepresenteerd: de aankomende editie van Jam in het Park van zaterdag 27 juli! In