20 april 04:01

Aanleveren

20240122_142150

Oud IJsselmonde heeft een watertappunt

Een flinke wandeling maken of een rondje hardlopen in Rotterdam? Daar krijg je dorst van! Om water te drinken tijdens een buitenactiviteit zijn er, verspreid door Rotterdam, verschillende openbare watertappunten te vinden.

Een van die watertappunten is sinds kort te vinden in Oud IJsselmonde, onder de Van Brienenoordbrug aan de Bovenstraat, nabij het bedrijf Pontmeyer. Zij waren samen met een aantal bedrijven de sponsoren achter de plaatsing van dit watertappunt. Een banner is er naast geplaatst welke bedrijven dat zijn. Wie daar nu passeert kan zijn flesje gratis bijvullen. Een druk op de knop en het water begint te stromen. 

Inmiddels heeft Rotterdam er al meer dan 80 van die watertappunten door heel de stad staan, en deze zijn d.m.v. een digitale kaart te vinden op https://www.rotterdam.nl/watertappunten. Er zijn er nog niet zoveel op Rotterdam Zuid Oost, maar bewoners kunnen een aanvraag doen in hun wijk of buurt via een bewonersinitiatief om een watertappunt te laten installeren. Daar gelden wel een paar regels voor. 

Wil je een watertappunt bij jouw in de buurt? Dan kun je dat via een bewonersinitiatief op de eerder aangegeven website aanvragen https://mijn.rotterdam.nl/link/initiatiefindienen. Neem daarvoor contact op met een wijknetwerker. De wijknetwerker van de gemeente staat voor je klaar om te helpen. Bel: 14 010 of loop binnen bij het Huis van de Wijk of de Wijkhub.

Wanneer bewoners een aanvraag hebben ingediend, controleert de gemeente of de gewenste locatie technisch mogelijk is. Zo moet er bijvoorbeeld op korte afstand een waterleiding liggen, waaraan ze het watertappunt kunnen aansluiten. Ook doen ze een functionele toets: ze onderzoeken hoeveel mensen er waarschijnlijk gebruik gaan maken van dit watertappunt en of er niet dicht in de buurt al andere watertappunten staan.

Reporter Ruud deelde het nieuws met ons. 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Het Lady’s Clubje.

Iedere vrijdagmiddag komen deze dames samen in Huis van de Wijk de Focus tijdens het ‘Lady’s Clubje’ georganiseerd

Jam in het Park 2024

Vanaf aanstaande zaterdag 6 nieuwe edities (1x per maand) van Jam in het Park! Het evenement voor groot