25 juni 22:46

Aanleveren

Lentegevoel-bij-de-Stadsherders-hoofdafbeelding-LikeJeWijk-xt0Sy

Lentegevoel bij de Stadsherders

Lentegevoel bij de Stadsherders. Lammeren worden nu al volop geboren!

De laatste dagen is het erg druk bij de schaapskudde van Maria en Marlous, want op dit moment worden er lammeren geboren. Nu zullen lezers zeggen, lammeren in de wintertijd, is dat niet wat vroeg? Jazeker, maar bij de Stadsherders is dit de normaalste zaak van de wereld! Overigens is de kudde bekend bij vele IJsselmondenaren. Zij, de schapen, begrazen al jaren het groen in dit gebied zodra het gras begint te groeien tot en met eind oktober begin november.

In die periode wordt er een ram geplaatst bij de ooien. De rest doet de natuur vanzelf! Waarom de ooien daarna verschillende kleuren dragen op hun vacht is te verklaren, maar dit moet men maar aan de Stadsherders vragen? Een exacte datum wanneer de schaapskudde weer naar IJsselmonde komt voor een nieuw graasseizoen is niet bekend. Dat ligt aan de groei van het gras!

Hoeveel lammeren er tot nu toe geboren zijn kan nog niet worden gemeld. Wel werden er een paar foto’s toegestuurd van de nieuwe aanwinsten door de Stadsherders! Waarvoor dank!

Reporter Ruud deelde de foto’s met ons via de app.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorie├źn

Gerelateerde berichten

Beverwaard in bloei!

Beverwaard staat in bloei! Het is heerlijk weer en de bloemen en planten staan in volle bloei. Prachtig!