20 april 02:34

Aanleveren

20231221_134229

Hoogwater verwacht door storm Pia, waterschap zet barrières in

Het stormseizoen wordt afgetrapt met Pia. Zo heet namelijk deze storm die over ons land raast inmiddels op 21 december. Eerlijk gezegd valt het qua windkracht nog wel mee in onze regio.

Toch wordt er een behoorlijke hoge waterstand verwacht van de Nieuwe Maas aankomende avond rond 23:30 uur in Rotterdam en omstreken.

Vanmiddag waren er werknemers van het waterschap Hollandse Delta bezig in Oud IJsselmonde, aan de Bovenstraat, om tuinpaden af te sluiten met barrières. Die liggen direct aan het Zuiddiepje naast de Van Brienenoordbrug.

Dit doet men met huis genummerde horizontale aluminium profielen, tussen twee staande profielen die worden deze vastgezet. Het moge duidelijk zijn dat die horizontale profielen precies passen. De barrières worden volgens een werknemer van het waterschap uit voorzorg geplaatst bij dit laaggelegen gebied bij de twee woningen. De tuinen van deze huizen zullen zeker te maken krijgen met wateroverlast zoals altijd het geval is bij een storm.

Hoe hoog de waterstand wordt is niet helemaal te zeggen. Er wordt 4 centimeter verwacht, maar als de Maeslantkering dicht gaat (wat nog niet zeker is), blijft de waterstand wat lager. Dan zijn de barrières uit voorzorg geplaatst en een goede oefening voor een volgende keer, aldus de medewerker van het waterschap.

Reporter Ruud deelde het nieuws met ons via de Like Je Wijk app. 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Het Lady’s Clubje.

Iedere vrijdagmiddag komen deze dames samen in Huis van de Wijk de Focus tijdens het ‘Lady’s Clubje’ georganiseerd

Jam in het Park 2024

Vanaf aanstaande zaterdag 6 nieuwe edities (1x per maand) van Jam in het Park! Het evenement voor groot