19 juni 12:05

Aanleveren

Aad 2

Erasmusspeld voor Beverwaarder Aad Broer

“Dik verdiend hoor!” vertelt Beverwaardster Thea. De beloning voor wat je voor een hoop mensen allemaal doet. Je geweldige inzet in de IJsselburgh, al jaren bij de Gebiedscommissie IJsselmonde en voor de “BvB” (Burgers voor Beverwaard).

Met jouw team vrijwilligers organiseer je regelmatig evenementen. Denk aan Sinterklaas, Kerst, Halloween en de inmiddels bekende en zeer gewaardeerde Ouderen Vierdaagse. Thea gaat verder: ”Ik vergeet vast wel nog meer dingen, je doet zoveel! Maar jouw inzet en tomeloze energie die jij in deze wijk Beverwaard/IJsselmonde brengt is eigenlijk te veel om op te noemen!”

”Gefeliciteerd met jou onderscheiding, topper! Veel liefs van het team BvB en dat we met elkaar nog maar, veel en met plezier, evenementen kunnen blijven organiseren.” – Groetjes Thea

Officieel bericht van de gemeente:

Op dinsdag 08 februari heeft Aad Broer de Erasmusspeld ontvangen voor zijn jarenlange belangeloze inzet voor IJsselmonde. Wethouder Roos Vermeij (Economie, wijken en kleine kernen) reikte de Rotterdamse onderscheiding op haar werkkamer uit. Met de Erasmusspeld eert de stad mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Aad zet zich als vrijwilliger in voor bewoners van IJsselmonde en in het bijzonder van Beverwaard. Zo is hij de oprichter van Burgers voor Beverwaard, waarmee hij verschillende grote evenementen organiseert. Denk aan het Halloweenfeest, de Ouderen Vierdaagse, het Sinterklaashuis en activiteiten rond de kerstperiode. Aad werkt hierbij samen met ruim 80 andere vrijwilligers.

Hij is ook de oprichter van Vrienden van de IJsselburgh. Via deze stichting worden allerlei activiteiten voor de bewoners van verzorgingshuis IJsselburgh, verzorgingshuis de Wetering en voor zelfstandig wonende ouderen in de wijk georganiseerd. De zangmiddagen, sportactiviteiten en barbecues versterken de sociale cohesie en verminderen de eenzaamheid bij ouderen.

Tot slot is Aad lid van de gebiedscommissie IJsselmonde. In die rol maakt hij zich sterk voor een veilig en actief gebied, voor jong en oud. Daarbij geeft hij zelf het goede voorbeeld door altijd paraat te staan om medebewoners te helpen met woord en daad.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die gedurende vele jaren als vrijwilliger actief zijn geweest voor de Rotterdamse samenleving.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten