22 februari 05:37

Aanleveren

vestia_hoofdafbeelding_1_88

Een nieuwe naam, een nieuwe start voor Vestia

Wooncorporatie Vestia Rotterdam gaat na vele jaren de laatste week in.

Vestia splitst in drie nieuwe woningcorporaties: Hef Wonen in Rotterdam, Hof Wonen in Den Haag en Stedelink in Delft-Zoetermeer-Zuidplas. Deze drie zelfstandige woningcorporaties starten op 1 januari 2023. De naam Vestia verdwijnt ook op die datum. Hier lees je waarom dit gebeurt en wat er voor jou als huurder verandert.

Wat verandert er voor mij?
Na de splitsing blijft er voor jou veel hetzelfde. Je kunt in je huis blijven wonen en je huurcontract blijft hetzelfde. De service loopt ook door. Ze proberen ervoor te zorgen dat je straks dezelfde contactpersoon hebt. Wel veranderen de website, het telefoonnummer en het bankrekeningnummer. Later dit jaar hoor je hier meer over.

Waarom splitst Vestia?
Door te splitsen in drie zelfstandige corporaties komt er in de toekomst weer meer geld voor het verbeteren van de woningen en buurten. Ook komen ze nog dichter bij de huurders. Daardoor weten ze nog beter wat er gebeurt in de buurt en kunnen ze meer voor jou doen. Het doel is ook om meer nieuwe woningen te bouwen. En bestaande woningen duurzamer te maken, bijvoorbeeld door isolatie. Ze kijken daar enorm naar uit. Niet alles kan in één keer. Ze doen het stap voor stap.

Reporter Otto deelde het nieuws met ons via de app! 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Pinpas gevonden

Er is een pinpas gevonden op de parkeerplaats achter de Westerflierstraat en Weldamsingel, de eigenaar kan een priveberichtje