22 mei 07:07

Aanleveren

Een-muur-vol-ideeen-voor-Beverwaard-tijdens-MaakJeWijk-hoofdafbeelding-LikeJeWijk-y0lZK

Een muur vol ideeën voor Beverwaard tijdens MaakJeWijk!

Dinsdag 11 oktober kwamen bewoners, wijkwerkers, onderzoekers van INHolland en Zeewaardig in de IJsselburgh bij elkaar voor een echte brainstormsessie, en met resultaat! Op basis van het onderzoek onder leiding van Drs. Christa Schram, associate lector Publiek Vertrouwen in Veiligheid bij INHolland, werden de resultaten gepresenteerd.

In het voorjaar is men gestart met ‘MaakJeWijk’ in Beverwaard. Via 162 straatgesprekken met bewoners en diverse groepsgesprekken is op zoek gegaan naar de buikpijn en de kracht van Beverwaard. De resultaten zijn dus door InHolland verwerkt en er zijn 5 thema’s en locaties benoemd die de veiligheidsbeleving positief of negatief beïnvloeden in Beverwaard. Aan het einde van de presentatie werden er vier ontwerp vragen geformuleerd waarna in groepen de werkelijke brainstorm van start kon gaan. Er konden ideeën en oplossingen genoteerd en geplakt worden op grote vellen onderleiding van de medewerkers van Zeewaardig die een belangrijke rol speelde in het organiseren en motiveren van de deelnemers.

Aan het einde van de sessie in de IJsselburgh werd door hoogleraar en specialist op het gebied van veiligheidsbeleving Marnix Eijsink Smeets, feedback gegegeven op de avond en de opgehaalde ideeën. Ook Christa Schram en voorzitter Wijkraad Beverwaard Aad Broer deelde de mening en visie op de uitdagingen die er liggen.

Er zijn zeer veel ideeën verzameld die in de volgende sessie op 3 november teruggebracht zullen worden naar een top 10.
Voordat dit gaat gebeuren kan het zijn dat je in de wijk een bord tegenkomt waarop je alsnog ideeën kan aandragen, pak je kans en doe mee!

>> Tweede sessie: 3 november om 19 uur
Het maken van keuzes: met welke 10 ideeën gaan we aan de slag?
Locatie: IJsselburgh, Schinnenbaan 130

>> November – december 2022
Vier ideeën uitwerken: een simpele versie maken (prototype), testen en aanpassen.

>> Februari 2023 – 2027
Presentatie 4 uitgewerkte ideeën/acties en aan de slag!

Meer weten en lezen over MaakJeWijk?
Lees meer via: https://likejewijk.nl/ijsselmonde/berichten/ijsselmonde/beverwaard/maakjewijk-beverwaard/

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Uitnodiging 2e wijkgesprek

Beste bewoners, ondernemers en wijkwerkers van Lombardijen, Op 31 oktober 2023 vond in het Albeda college een stadsgesprek

Wat is gezonde leefstijl?

Wat is gezonde leefstijl? Veel mensen denken aan gezonde voeding en voldoende bewegen, maar… er is meer.Ook ontspanning,