22 mei 07:56

Aanleveren

joop

Een interview met Joop Barneveld

Ongeveer 14 dagen geleden is Jan de Vries in opdracht van Stichting Wijkcollectie bij Joop thuis geweest om een interview af te nemen. 

Nr. 02 Beverwaard – Foto Joop
Joop Barneveld fotografeert al vele jaren zo’n beetje alles wat er in Beverwaard gebeurt. Niet gek dus dat hij beter bekend is als Foto-Joop. Naar eigen zeggen fotografeert hij alleen maar positieve dingen! “Vechtpartijen, overvallen of andere ellende niet!”. Joop vindt dat in de wijk veel wordt georganiseerd, gelukkig maar want dan is er voor hem ook veel om vast te leggen.

Toen Joop in 2004 een nieuwe telefoon ging kopen kreeg hij daar een kleine camera bij cadeau. Niet eerder was hij bezig geweest met fotografie maar nu hij eenmaal deze kleine camera had begon hij hier en daar wat plaatjes te schieten. Hij kreeg er steeds meer lol in. Toen in hetzelfde jaar het winkelcentrum bij Joop om de hoek werd gerenoveerd, vond hij dat een leuk onderwerp voor zijn nieuwe hobby. Hij fotografeerde het hele gebeuren. De verbouwing van winkels, het vernieuwen van de riolering, het aanleggen van de nieuwe weg om het winkelcentrum heen, alles legde hij vast met zijn fototoestel. “Ja, inmiddels heb ik natuurlijk ook een andere toestel, een Canon. Een goeie camera en daar heb ik ook allemaal verschillende lenzen bij.” vertelt Joop. Hij gebruikt ook vaak gewoon zijn telefoon: ”Daar kun je zulke goeie foto’s mee maken tegenwoordig.”

Er volgde heel veel positieve reacties op de fotoreportages van Joop. Dat moedigde hem aan om door te gaan. Nu heeft Joop inmiddels een eigen website, Foto-Joop.nl. Daarop plaatst hij alle foto’s die hij maakt. Op die manier kan iedereen ze zien én ook downloaden. Zo kan hij alle positieve gebeurtenissen uit de wijk met iedereen delen. “Er was een Halloween feest en ook eens een kerstoptocht. Dat was geweldig! Mensen kwamen zelfs van buiten de stad om het mee te maken.”

Joop kent de wijk goed en heel veel mensen in de wijk kennen Joop. 35 jaar geleden is hij in zijn huidige huis komen wonen. Hij verhuisde toen naar deze grotere woning, zijn moeder bij hem in kwam wonen zodat hij voor haar kon zorgen. “Ik ben toen overal gaan zoeken maar niets leek te lukken. Totdat iemand mij op de Beverwaard wees. Dat heb ik toen geprobeerd en hebben we deze woning gekregen. Zo lang woon ik hier dus al.”

Doordat hij er al zo lang woont komt het nu ook voor dat hij kinderen fotografeert van ouders die hij ook heeft gefotografeerd toen zij kind waren. “En dat is leuk”, zegt Joop. “Want het verbindt mensen als ze elkaar zien op mijn site.” Daarnaast is Joop inmiddels ook foto-wijkreporter voor Like Je Wijk, een positief en Rotterdams nieuwsplatform.

Voor Joop is de Beverwaard een wijk van rust en groen. En ook een wijk waar veel verschillende mensen met veel verschillende nationaliteiten wonen. Gelukkig wordt in de wijk ook veel georganiseerd door de bewoners want dat levert Joop veel foto-momenten op. Lachend zegt hij ”Hier in de wijk wordt ik ook wel de paparazzi van de Beverwaard genoemd.”

Groetjes,
Jan de vries

Ingezonden door:

Joop,Via Like Je Wijk App

Email:

Joop@fotojoop.nl

Telefoon:

– geen

Organisatie:

Nee

Voor wijk:

Beverwaard

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Uitnodiging 2e wijkgesprek

Beste bewoners, ondernemers en wijkwerkers van Lombardijen, Op 31 oktober 2023 vond in het Albeda college een stadsgesprek

Wat is gezonde leefstijl?

Wat is gezonde leefstijl? Veel mensen denken aan gezonde voeding en voldoende bewegen, maar… er is meer.Ook ontspanning,