16 juli 08:29

Aanleveren

bewonersini-2-pspmfksi2gfom0rjez2ov0e6gnzmkexnigydqav1nk

Dien je bewonersinitiatief voor 31 aug in!

Heb je een goed plan voor de wijk? En heb je hiervoor een subsidie nodig van 2.500 tot 20.000 euro? Dien dan vóór 31 augustus een bewonersinitiatief in! Als je subsidie voor je bewonersinitiatief krijgt, kun je vanaf 1 november aan de slag met je plan.

Voor initiatieven waarvoor 2.500 euro of minder nodig is, is alles bijna gelijk gebleven. Je kunt deze initiatieven nog steeds het hele jaar indienen, zoals je gewend bent. Voor initiatieven van 2.500 tot en met 20.000 euro is er meer veranderd: je moet deze voor een bepaalde datum indienen en de wijk beslist mee welke initiatieven subsidie krijgen. De volgende indienronde sluit op 31 augustus a.s. Daarom zetten we de veranderingen graag nog een keer voor je op een rijtje.

Mijn Rotterdam
Mijn Rotterdam is sinds 17 maart de website waar je je bewonersinitiatief moet indienen. Je vindt hier de spelregels en je kunt je initiatief online indienen. Je kunt ook een formulier invullen en daarmee een aanvraag indienen voor een bewonersinitiatief.

Kleine initiatieven
Heb je een bewonersinitiatief waarvoor 2.500 euro of minder nodig is? Je kunt je voorstel het hele jaar indienen. Bij je aanvraag hoort een activiteitenplan. Daarin staat waarom je vindt dat jouw idee de straat, buurt of wijk beter maakt, en hoeveel geld je denkt nodig te hebben.


Grote initiatieven
Heb je een bewonersinitiatief dat tussen de 2.500 en 20.000 euro kost? Bijvoorbeeld een wijkfestival of een nieuwe sportmogelijkheid voor de jeugd. Ook bij deze initiatieven schrijf je een activiteitenplan. De wijkraad kijkt of het plan past binnen het wijkakkoord. Daarna beslissen bewoners welk initiatief subsidie krijgt. Dit doen ze door te stemmen. De initiatieven met de meeste stemmen krijgen geld totdat het budget van de wijk voor grote bewonersinitiatieven op is.


Stemmen
Alle grote bewonersinitiatieven komen op Mijn Rotterdam te staan. Wijkbewoners van 12 jaar en ouder kunnen stemmen op het initiatief dat zij het beste vinden voor hun wijk. Stemmen kan via Mijn Rotterdam of via een formulier. De eerstvolgende stemronde is van 1 tot en met 14 oktober 2022.

Hulp nodig?
Kom je er niet uit of heb je vragen? Dan staan de wijknetwerkers van de gemeente en Opzoomer Mee klaar om je te helpen bij het indienen van een bewonersinitiatief. Je kunt contact opnemen met Opzoomer Mee via 010 – 213 10 55 of via bewonersidee@opzoomermee.nl.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten