386A0941

Bezoek eens de natuurparel van Zuid

Als je van een natuureiland mag spreken dan is dat het Eiland van Brienenoord wel! Op steenworp afstand van de Kuip onder de gelijknamige brug.

Wie daar nu een rondje wandelt kan volop van de natuur genieten. Op dit moment staat het eiland in bloei. En het is nu er prachtig!

Je hoort de vogels fluiten of je ziet ze zitten in het getijdepark, waaronder de reiger, fuut, de nijl- en canadese ganzen. Misschien spot je de bever?

Vissen paaien daar de laatste dagen en zetten daar hun eitjes af. De paddenpoel zit vol met kikkers. Je hoort deze kwaken, maar zijn moeilijk zichtbaar.

Allerlei plantensoorten staan nu in bloei. Na de grote metamorfose heeft men klaprozenzaad uit gestrooid. Een mooie rode gloed als een deken is zichtbaar op meerdere locatie’s.

Het eiland is pas compleet als de Schotse Hooglanders weer arriveren en zij grazen daar weer sinds kort. Zij lopen bijna over het gehele eiland tot ver in de herfst. In de wintermaanden worden ze verplaatst.

Het is een ander samengestelde kudde dan vorig jaar. Het kalf wat toen op het eiland geboren werd is er wel bij. Het zijn geen knuffeldieren dus houdt altijd voldoende afstand.

Onze reporter Ruud deelde de prachtige foto’s met ons via de app! 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Zelfbeheer010 in Lomba

De openbare groenborders hebben dankzij deze zelfbeheer010 bewoners in Lombardijen een ware metamorfose ondergaan! Ook zijn er nu