22 februari 05:54

Aanleveren

betaald-parkeren-uitgesteld_hoofdafbeelding_1_88

Betaald parkeren uitgesteld!

In een groot deel op Rotterdam Zuid, en dus ook in IJsselmonde, zou op 1 juni aanstaande betaald parkeren worden ingevoerd. Hoewel Beverwaard (voorlopig) buiten deze invoering zou gaan vallen was er veel weerstand tegen de invoering van de bewoners op Zuid.

De laatste weken werden er handtekeningen opgehaald en waren er bijeenkomsten om deze plannen te stoppen. Wijkraden waren hier ook op tegen. Zelfs de nationale media ‘Hart van Nederland’ besteedde er aandacht aan! En er werden vanuit de oppositie in de gemeenteraad vragen hierover gesteld.

De beantwoording van de brief door de betreffende wethouder is hieronder te lezen.

‘Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad het kader Invoering betaald parkeren vastgesteld. Bij dit kader was ook een indicatieve planning gevoegd, waarin per wijk de beoogde maand of kwartaal is aangegeven waarin betaald parkeren zou worden ingevoerd. In de afgelopen maanden heb ik veel reacties van bewoners, bedrijven en instellingen gekregen. Deze reacties bestonden onder andere uit verzoeken voor meer maatwerk voor specifieke doelgroepen. Ook uw raad heeft hier via moties en schriftelijke vragen aandacht voor gevraagd.

Ik wil graag zorgvuldig naar deze verzoeken kijken. Op dit moment wordt onderzocht met welke soorten vergunningen en andere maatregelen zoveel als mogelijk aangesloten kan worden op de behoefte van verschillende doelgroepen in de stad. Dit wil ik afronden voordat de invoering van betaald parkeren wordt gecontinueerd. Vanzelfsprekend heeft dit gevolgen voor de planning. Zodra het nieuwe aanbod aan vergunningen en andere maatregelen is afgerond, zal ik deze, samen met een gewijzigde planning, met u delen.

Ook de wijkraden van de verschillende wijken waar betaald parkeren wordt ingevoerd heb ik per brief geïnformeerd. Daarnaast worden de bewoners en ondernemers van het noordelijk deel van Groot-IJsselmonde inclusief Kreekhuizen en in het westelijk deel van Oud-IJsselmonde in de komende dagen per brief geïnformeerd, omdat zij eerder een brief hebben ontvangen waarin de beoogde invoeringsdatum van 1 juni is genoemd.

Tot slot wil ik benadrukken dat de invoering van betaald parkeren na afronding van de onderzoeken die nu lopen wordt gecontinueerd, in lijn met het kader Invoering betaald parkeren dat is aangenomen in de gemeenteraad.‘  aldus de wethouder.

 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Pinpas gevonden

Er is een pinpas gevonden op de parkeerplaats achter de Westerflierstraat en Weldamsingel, de eigenaar kan een priveberichtje