26 mei 02:39

Aanleveren

jerry wessemann duurzaamheidswinkel bespaar tip 3

Bespaartip 3: In welke ruimtes kan ik de buizen het beste isoleren?

“De verwarmingsbuizen hoeven niet overal te worden geïsoleerd met buisisolatie. Isoleer alleen de verwarmingsbuizen in ‘onverwarmde’ ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan een onverwarmde zolder, bergruimtes, de kruipruimte of de garage. Hoe kouder de ruimte is, hoe meer warmte er uit de buis verloren gaat. “Isoleer zowel de aanvoer- als retourleiding. Beide leidingen verliezen warmte, dus isoleer ze alle twee. Ook is het slim om de warmwaterleiding van het tapwater te isoleren.”

Hoeveel bespaar ik hiermee?
“Met buisisolatie bespaar je tot ongeveer 2 euro per meter per jaar. Als je weet dat buisisolatie ongeveer 1 tot 2 euro per meter kost, is het duidelijk dat dit een hele slimme investering is. Je hebt je investering dus binnen een jaar terugverdiend en de jaren erna bespaar je flink op energiekosten. In een gemiddelde woning kun je makkelijk 10 tot 20 meter isoleren. Dat bespaart tot 40 euro per jaar!”

Hoe isoleer ik mijn verwarmingsbuizen?
“Het isoleren van je verwarmingsbuizen is geen ingewikkelde klus. Het is belangrijk om eerst op te meten hoeveel meter buisisolatie je nodig hebt en hoe dik (diameter) de verwarmingsbuizen zijn. Bij de bouwmarkt, maar ook online, kun je vervolgens buisisolatie met isolatietape kopen. Op de websites van de meeste bouwmarkten vind je ook uitleg over hoe de buisisolatie kan bevestigen.”

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten