2 maart 17:09

Aanleveren

Beschoeiing-te-hoog-voor-jonge-eenden-hoofdafbeelding-LikeJeWijk-X3lVu

Beschoeiing te hoog voor jonge eenden

Wijkbewoonster Wilma Gonsalvez maakt zich zorgen over de kleine eenden in de sloot bij haar gelegen tussen de Wickenburgstraat en Mezenbroekstraat. Op dit moment zijn er daar al jonge kuikens te bewonderen, maar die kunnen de slootkant niet opklimmen.

Al jaren vertoeven daar allerlei soorten watervogels die op de slootkant verblijven en makkelijk het water konden verlaten, maar nu niet meer! Het probleem is ontstaan nadat vorig jaar de beschoeiing daar werd vernieuwd, en deze is veel hoger dan de oude. Een volgroeide eend kan nu nog makkelijk uit de sloot komen, maar Wilma ziet nu dat de jonge kuikens het moeilijk hebben, zij kunnen er namelijk nog niet uit door een te groot hoogteverschil tussen het water en de beschoeiing. Ze vreest dat deze het niet zullen overleven!

Inmiddels heeft ze zelf wel een trapje aangelegd in de sloot voor de watervogels, maar vraagt haar omwonende via deze oproep dit ook te doen. Tevens gaat ze contact opnemen met de gemeente om te vragen of hun ook één of twee trapjes willen plaatsen. 

 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten