16 april 04:04

Aanleveren

WhatsApp-Image-2022-04-20-at-10.57.31-AM

AanDeBak-garantie uit de zorg en kinderopvang

Studenten uit Rotterdam Zuid ontvangen een AanDeBak-garantie van werkgevers uit de zorg en de kinderopvang.

‘Ik ben enorm trots op mijn dochter’, vertelde één van de moeders ons die aanwezig was in het nieuwe Theater Zuidplein voor de uitreiking van AanDeBak-garanties aan 25 studenten. Werkgevers uit de zorg en de kinderopvang reikten samen met vertegenwoordiging van belangenorganisatie deRotterdamseZorg en het Albeda Zorgcollege de baangaranties uit.

‘Met een AanDeBak-garantie weet je zeker dat je een baan hebt na je opleiding. Geen sollicitatie voor jou dus en gelijk geld verdienen!’

Wat is de AanDeBak-garantie?
Om te zorgen dat jongeren op Rotterdam Zuid een goede start in de arbeidsmarkt hebben, ze een AanDeBak-garantie. Dit is een garantie voor werk na het behalen van een mbo-diploma in de sectoren zorg, bouw&infra, defensie, techniek, politie, haven, kinderopvang, food, transport & logistiek en installatie & metaal. Dit betekent dat jongeren van Zuid die kiezen voor een opleiding met een AanDeBak-garantie al bij aanvang van de opleiding zeker zijn van werk. Nog steeds kiezen veel jongeren van Zuid op dit moment voor opleidingen in de juridische en administratieve sectoren terwijl het banenaanbod in deze sectoren juist daalt. Dit zorgt ervoor dat veel van deze jongeren geen werk vinden na het behalen van een diploma.

Opleidingen
De opleidingen met een AanDeBak-garantie worden gegeven op het Albeda Zorgcollege, Lentiz Life College in Vlaardingen, het STC mbo college, het Techniek College Rotterdam en Zadkine.

Meer info te vinden via: https://aandebakgarantie.nl/

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten