19 juni 12:49

Aanleveren

10-AEDS-AAN-DE-MUUR-IN-BEVERWAARD-hoofdafbeelding-LikeJeWijk-j9DNH

10 AED’S AAN DE MUUR IN BEVERWAARD

De afgelopen periode zijn er op initiatief van bewoners en ‘Buurt bestuurt’ op diverse plekken in de wijk nieuwe AED’s geplaatst. Dit is om zoveel mogelijk mensen in de wijk te kunnen helpen bij calamiteiten die te maken hebben met hartritme problemen of een hartstilstand.

In totaal zijn er 10 AED’s in de wijk geplaatst. Dit is mogelijk gemaakt door een zogenaamde ‘Wildcard’ van de gemeente, dat is een geldbedrag dat gebruikt kan worden voor iets dat gelijk nuttig is voor de wijk. De AED’s die zijn opgehangen zijn de best geteste AED Philips met kindersleutel. Dit houdt in dat de AED ook bij kinderen gebruikt kan worden. AED’s kunnen mensenlevens redden. Beverwaarders die hun muur ter beschikking hebben gesteld om een AED op te hangen, hebben een training gekregen over het gebruik van de apparaten. Het zijn AED’s die eigenlijk heel makkelijk zijn om te gebruiken. Alles wat je moet doen staat duidelijk op de bak vermeld. Binnenkort zal er nog een tweede training volgen voor geïnteresseerden. Een zeer goed initiatief! Op het kaartje zie je waar de AED’S zijn opgehangen.

Dit artikel is ook te lezen in de wijkkrant van Beverwaard, huis aan huis verspreid in heel de wijk. Wij maken LikeJeWijk samen met de buurt sinds 2012. Het WijkPlatform waar trots, positiviteit en aandacht elkaar verbindt. Wil je de wijkrant ook, of liever digitaal lezen? Lees de gehele krant via https://bit.ly/3puWbGh. De wijkkrant in Beverwaard niet in je brievenbus ontvangen? Haal een exemplaar bij de Hoogvliet in het centrum.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten