20 april 03:14

Aanleveren

10-jaar-Islemunda-c-Marlo-van-der-Plas

Podium Islemunda is jarig!

Het podium van IJsselmonde bestaat vandaag precies 10 jaar. Dat wordt de hele maand maart gevierd. Met optredens van artiesten met een speciale band met Rotterdam IJsselmonde, waarvan er inmiddels velen landelijk en zelfs internationaal optreden. Denk aan Jandino, Marlon Pichel, Stanley Clementina en Tim Hartog. Artiesten die zich hebben kunnen ontwikkelen in Islemunda keren terug om samen voor een groots feest te zorgen. Of eigenlijk tien feesten verdeeld over de maand. Wil jij erbij zijn? Wees dan snel want de kaarten gaan hard en sommige events zijn al uitverkocht.

Wethouder Saïd Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Evenementen) trapte de jubileummaand vanavond af. “Podium Islemunda is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een plek met een brede bekendheid en aantrekkingskracht. Als bezoeker, jong en oud, als maker, performer of technicus, Podium Islemunda staat voor een laagdrempelige manier van cultuur maken en beleven. Iedereen kan hier iets komen halen, brengen en meemaken.”

Jubileumprogramma

Ook deze jubileummaand is er voor iedereen wat mee te maken in Podium Islemunda. Van een comedy night tot een film aangekleed met een optreden van Shantykoor Rotterdam, maar ook een dansmiddag voor ouderen, het I Feel Good Kidz Festival en verschillende concerten met grotere namen én startende talenten. Van Reggae tot blues en zelfs echte meezing-klassiekers. Headliners zijn o.a. Stanley Clementina, Jandino en De Ideale Maten met Marja van Katendrecht. Elk evenement heeft een extra grote zaal en dus ook extra veel kaarten. Toch zijn sommige events al uitverkocht, dus wacht niet te lang met het kopen van je tickets.

Meemaakpodium

Vandaag, 1 maart 2024, is het precies tien jaar geleden dat Podium Islemunda haar deuren opende aan de Herenwaard. Sindsdien wordt er voor, door en met bewoners uit IJsselmonde kunst en cultuur gemaakt. Podium Islemunda is een echt meemaakpodium waar bezoekers direct invloed hebben op de programmering. Jaarlijks bezoeken ruim 20.000 Rotterdammers het veelzijdige culturele programma in de theaterzaal, filmzaal en studio’s.

Het jubileumprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet (Maak mee in je wijk) en Fonds voor Cultuurparticipatie en is tot stand gekomen in samenwerking met Recon openluchtschool, IMPACT, Productiehuis Flow, Hey Sista You Got This, LantarenVenster, Het Huis van Asporaat, Marciano Madretsma, Talentz Skool, SKVR, Het Danspaleis, Women Connected, Dalton Palmentuin, Open Studio Islemunda, Productiehuis Cruz, Circusstad Festival en Cinema Islemunda.

Foto’s door: Marlo van der Plas en Reems van der Linden

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Het Lady’s Clubje.

Iedere vrijdagmiddag komen deze dames samen in Huis van de Wijk de Focus tijdens het ‘Lady’s Clubje’ georganiseerd

Jam in het Park 2024

Vanaf aanstaande zaterdag 6 nieuwe edities (1x per maand) van Jam in het Park! Het evenement voor groot