3 maart 04:42

Aanleveren

WhatsApp Image 2023-01-20 at 08.32.23

Het NPRZ op bezoek bij de wijkraad Lombardijen

De wijkraadsleden gingen in gesprek met NPRZ-bestuurslid Tim Versnel (ook wethouder van NPRZ) en NPRZ-directeur Marco Pastors. En omdat de wijkraad ook over de groeiende armoede in de wijk wilde praten, sloot wethouder Enes Yigit (armoedebestrijding, schuldhulpverlening en taal) aan bij het gezelschap.
De wijkraadsleden maken zich zorgen over de wijk. Over de opgroeiende jeugd, over de veiligheid, de werkeloosheid en over de armoede die heftige gevolgen. Het komt volgens de wijkraad bijvoorbeeld vaak voor dat kinderen zonder ontbijt naar school gaan.
Er zijn veel initiatieven en maatregelen waar bewoners een beroep op kunnen doen. Maar die worden niet altijd gebruikt. Soms uit schaamte, maar vaker door onbekendheid en het feit dat het voor sommige bewoners te ingewikkeld is om aanspraak te maken op de regelingen.
Het bezoek is voor herhaling vatbaar, dat vonden alle aanwezigen. En de volgende bijeenkomst mag van de wijkraad meteen het startschot zijn van (meer) maatwerk om een aantal dringende problemen in Lombardijen te bestrijden.

Bron: NPRZ

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorie├źn

Gerelateerde berichten