29 september 19:28

Aanleveren

Schermafbeelding 2022-08-26 om 21.16.38

‘Geen 18, Geen mes’ van start in IJsselmonde in samenwerking met ondernemers.

Het aantal ernstige steekwapen- incidenten onder minderjarigen is nog steeds zorgwekkend hoog. Met verschillende partners vormt de gemeente Rotterdam de coalitie ‘Geweldig Rotterdam’ om messenbezit en messengeweld onder jongeren te stoppen. Daarvoor worden diverse acties uitgevoerd.

Eén van de acties wordt uitgevoerd door bureau Allerto onder de naam “Geen 18, geen mes”.        

Met deze actie zorgt de gemeente dat het moeilijker wordt voor minderjarige Rotterdammers om een mes te kopen. 

Tussen 22 en 26 augustus brengt Allerto een bezoek aan 40 ondernemingen in IJsselmonde, die messen verkopen. Deze ondernemingen worden geïnformeerd over de bovenstaande actie. De ondernemers ontvangen campagnemateriaal, advies en de kans om een ‘omgaan met agressie’ training te volgen van Allerto en de gemeente Rotterdam. 

In totaal zijn er 40 winkels bezocht, 1 onderneming was gesloten, de rest was positief over de actie. Ruim de helft van de ondernemers heeft de poster en sticker direct opgehangen.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid spreekt met landelijke winkelketens en de detailhandel om messen alleen aan 18+ te verkopen. Daarnaast werkt het ministerie van Justitie en Veiligheid aan een nieuwe wet die een verbod op de verkoop van messen aan minderjarigen regelt. Deze wet gaat naar verwachting in 2023 in werking. 

Kijk voor meer informatie op: https://geweldigrotterdam.nl/

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten

BBQ feestje in de wijk

Onlangs was er een feestje in Lombardijen waarmee het eerste BBQ grasveldje is geopend tussen de Goldonistraat en

Kinderboekenweek bij Natuurstad

Gi-Ga-Groene activiteiten en veel (voor)leesplezier Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Gi-Ga-Groen!’. Natuurstad heeft alle Rotterdamse