5 maart 06:09

Aanleveren

Interview-met-Cuneyt-Zeman-projectleider-wijkactieplan-Beverwaard-hoofdafbeelding-LikeJeWijk-umi1G

Interview met Cuneyt Zeman

De Beverwaarder wil zich natuurlijk fijn en veilig voelen in de wijk. Dat is ook de hoofdboodschap voor de gemeente. Daarom hebben zij, met input van de bewoners en gebiedscommissie, het ‘Actieplan Geweldig Beverwaard’ ontwikkeld voor meer zichtbaarheid, toegankelijker zijn en een betere bereikbaarheid in de wijk. Met als doel: werken aan een veiliger en beter leven met kansen voor de bewoners.

Projectleider Cuneyt Zeman zegt:
“Dat ga ik gezamenlijk met mijn collega’s van veiligheid, maatschappelijke ontwikkeling, werk en inkomen, etc. doen door alles veel beter op elkaar af te stemmen. Een betere regie te voeren op en in de wijk. Want je kunt zoveel plannen maken als je wilt, uiteindelijk gaat het om de uitvoering. En daar hebben we ook de bewoners bij nodig. Alleen door met hen in gesprek te gaan, komen we achter wat er speelt in de wijk. Daarom organiseren we om de week een bewoners luisteravond in de IJsselburgh. Alle bewoners uit Beverwaard kunnen zich daarvoor aanmelden bij mij, de wijkmanager Bert van Duuren en Helène Mast, de wijknetwerker in de tijdelijke Wijkhub in het winkelcentrum of per mail. Tijdens die avonden luisteren wij naar wat de bewoners te vertellen hebben, wat er leeft bij hen. Dit kan van alles zijn.

WijkHub en aandacht
Dat Beverwaard veerkrachtig is, ziet hij wel. “De mensen zijn trots op hun wijk. En met die instelling en de hulp van ons, kunnen we samen veel bereiken. We doen geen loze beloften, we luisteren graag en we helpen ook graag. In 2022 opent de gemeente een WijkHub in het winkelcentrum. Een toegankelijke locatie waar alle Beverwaarders even binnen kunnen lopen. We kunnen daardoor vaker en beter in gesprek met Beverwaarders waardoor het voor iedereen makkelijker wordt om samen te werken. Samen maken we de buurt beter, fijner en veiliger. Binnenkort is er dan ook meer bestuurlijke aandacht met twee wethouders in de wijk. En we nodigen de burgemeester uit om naar de bewoners te luisteren.”

Cuneyt Zeman (projectleider)
c.zeman@rotterdam.nl
06-53336976

Dit artikel is ook te lezen in de wijkkrant van Beverwaard, huis aan huis verspreid in heel de wijk. Wij maken LikeJeWijk samen met de buurt sinds 2012. Het WijkPlatform waar trots, positiviteit en aandacht elkaar verbindt. Wil je de wijkrant ook, of liever digitaal lezen? Lees de gehele krant via https://bit.ly/3puWbGh. De wijkkrant in Beverwaard niet in je brievenbus ontvangen? Haal een exemplaar bij de Hoogvliet in het centrum.

 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten