20 april 03:03

Aanleveren

WhatsApp Image 2024-03-27 at 07.37.03

Proef vaste ophaaldag NIET voor heel Beverwaard, lees en werk mee!

Op 7 maart is er een proef gestart om anders het grofvuil op te halen, op verzoek van bewoners. De gemeente Rotterdam haalt op een VASTE DAG in de Cannenburchstraat en in een aantal zijstraten grofvuil en elektrische apparaten op. De vaste ophaaldag is DONDERDAG. Grofvuil mag ALLEEN DOOR BEWONERS VAN ONDERSTAANDE STRATEN tussen 7.00 en 13.00 uur worden aangeboden op donderdag . De proef duurt zes maanden, van donderdag 7 maart t/m donderdag 5 september 2024. Alle andere bewoners uit Beverwaard gelieve NIET hun grofvuil in de vakken te plaatsen, maar grofvuil te laten ophalen of zelf weg te brengen naar het milieupark. Laten we samen proberen de proef zo goed mogelijk te laten verlopen, dus lees alle informatie even door en zet je beste beentje voor om ons Beverwaard zo goed mogelijk te helpen schoon te houden!

Grofvuil alleen op donderdag aanbieden in de vakken
Bewoners uit de straten waar de proef gehouden wordt mogen alleen op donderdag tussen 7.00 en 13.00 uur grofvuil op straat zetten in de vakken in de straten in het lijstje hieronder. Tijdens de proef controleert handhaving hierop. Let dus op en voorkom een boete. Grofvuil dat op andere dagen op straat staat, wordt pas op de eerstvolgende donderdag opgehaald. Dus Beverwaarders die op onderstaande nummers wonen, ALLEEN op donderdag grofvuil plaatsen in de vakken. Beverwaarders die niet in de genoemde straten wonen, GEEN afval plaatsen in de vakken!

De proef vindt plaats in de straten:
– Bouvignepad 1 t/m 9
– Cannenburchstraat 1 t/m 93
– Loowaerdstraat 2 t/m 10
– Hunenborgplantsoen 1 t/m 31
– Onsteinpad 1 t/m 10
– Toutenburgplantsoen 1 t/m 31
– Ter Wormstraat 18 t/m 66


>>>> Meer informatie

Grofvuil en elektrische apparaten, wat houdt dat in?
Grofvuil is groot huishoudelijk afval dat niet in de container past. Bijvoorbeeld: hout, ijzer, kapotte kasten, tafels, oude bedden, auto-onderdelen en wasrekken.

Welke elektrische apparaten kunt u inleveren?
Alles met een stekker, zoals: kapotte tv’s, radio’s, elektrische tandenborstels, elektrisch aangedreven speelgoed en computers, wasmachines, vaatwassers, drogers en lampen (zonder gloeilamp).

Afspraak maken voor grofvuil voor de genoemde straten en huisnummers niet mogelijk
Tijdens de proef haalt de gemeente uw grofvuil niet meer op andere dagen op. Een afspraak maken hiervoor is dus niet mogelijk. Breng grofvuil zelf naar het milieupark. Wel kunt u grofvuil van dinsdag t/m zaterdag zelf naar het milieupark aan de Hekendorpstraat 55 brengen. Let op! Dit geld alleen voor de proef straten, in de rest van Beverwaard is het wel mogelijk om grofvuil op te laten halen. Weet u dat u daarvoor bij ons een bakfiets of aanhangwagen kunt lenen? Voor meer informatie kijk op website www.rotterdam.nl/aanhangwagen-of-bakfiets- lenen.

Bruikbare spullen, geef ze een tweede leven!
Heeft u spullen die een ander nog goed kan gebruiken? Denk aan meubels, servies, kleding, speelgoed, spelletjes, fietsen, boeken of keukengerei? Dan doet u er goed aan om het naar kringloopwinkel Het Goed te brengen. Kijk voor meer informatie op website www.hetgoed.nl

Wilt u meer informatie over deze proef?
U kunt ook bellen naar het algemene informatienummer van de gemeente Rotterdam. Dat is 14 010 (gratis) of website www.rotterdam.nl/grofvuil-wegbrengen-of- laten-ophalen. U kunt ook langslopen bij de wijkhub of mailen naar wijkhubbeverwaard@rotterdam.nl

Waarom deze proef?
Men doet deze proef, omdat bewoners hebben aangegeven dat ze een vaste ophaaldag voor grofvuil willen. Met deze proef onderzoeken zij of het wekelijks ophalen van grofvuil en elektrische apparaten zorgt voor minder dumpingen van grofvuil. Na afloop van de proef besluit de gemeente of de proef gestopt dan wel uitgebreid wordt. Dit is van meerdere factoren afhankelijk, zoals tevredenheid bewoners, invloed op grofvuil dumpingen en de inzet van medewerkers en voertuigen.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Het Lady’s Clubje.

Iedere vrijdagmiddag komen deze dames samen in Huis van de Wijk de Focus tijdens het ‘Lady’s Clubje’ georganiseerd

Jam in het Park 2024

Vanaf aanstaande zaterdag 6 nieuwe edities (1x per maand) van Jam in het Park! Het evenement voor groot