28 mei 17:07

Aanleveren

pexels-pixabay-39624

Bescherm waardevolle spullen

Elk jaar krijgt u een nieuwe pasfoto van uw kleinkinderen. Die foto’s zitten allemaal in uw portemonnee. Zo heeft u altijd uw kleinkinderen bij u. U bewaart ook de ring van uw moeder in uw portemonnee. Die ring heeft u van haar gekregen maar is u veel te groot. Terwijl u een kopje koffie drinkt bij de koffiezaak op de hoek, steelt iemand uw tas, zonder dat u het door heeft. U bent alles kwijt wat in uw tas zat: geld, pinpas, foto’s en de onvervangbare ring van uw moeder.

Waardevolle spullen
Alle spullen die voor u van waarde zijn, zijn waardevolle spullen.Het gaat dus niet alleen om goederen die uitgedrukt in geld veelwaard zijn. Ook spullen met een grote emotionele waarde voor uzijn waardevol.

Natuurlijk is het belangrijk om uw waardevolle spullen goed op tebergen. Maar er is meer dat u kunt doen om ze te beschermen.Op de volgende pagina leest u verschillende tips.

Wat kunt u zelf doen?
Tip 1: Registreer uw waardevolle spullen of maak foto’s
Schrijf het merk en serienummers van waardevolle spullen op ofmaak er foto’s van, bijvoorbeeld van sieraden. Hierdoor is de kansgroter dat u na een inbraak of diefstal uw spullenterugkrijgt. Bovendien helpt dit om daders beter opte sporen. Heeft u een smartphone of iPad? U kunt opdeze apparaten de StopHelingApp installeren.In deze app kunt u waardevolle spullen registreren.

Tip 2: Berg uw waardevolle spullen goed op
Zorg dat uw waardevolle spullen niet makkelijk te vinden zijn voor een inbreker. De keukenla of kast in de woonkamer zijn voor de hand liggende plekken en dus niet zo veilig. Gebruik eventueel een kluis.

Tip 3: Ga voorbereid op pad
Wanneer u het huis uit gaat, is het verstandig om niet te veel contant geld mee te nemen en uw waardevolle spullen thuis te laten. Als u pasfoto’s in uw portemonnee heeft, zorg dan dat u thuis kopieën of extra afdrukken heeft. En laat originele foto’s het liefst thuis.

Dus:
Gebruik zo min mogelijk contant geld.Pin liever uw boodschappen.
Laat uw sieraden eventueel thuis of draag ze onder uw kleding.
– Denk aan de gevoelscheck. Als u op een dag niet lekker in uw vel zit, stel dan bijvoorbeeld het pinnen van een groot geldbedrag uit.

Meer informatie via www.stopheling.nl. Alle overige tips in zijn te vinden in de PDF ‘Hoe ouder hoe wijzer’.

Bron: Gemeente Rotterdam

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten