2 oktober 09:40

Aanleveren

Stichting Vrienden van Kinderboerderij De Kooi doet mee aan NLdoet

Op zaterdag 11 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 19 e keer NLdoet. Ook De vrienden van kinderboerderij De Kooi doen mee. Zij gaan een stuk van het terrein opschonen als voorbereiding op een natuurlijke speeltuin voor de kinderen en zoeken nog vrijwilligers om mee te helpen!

Bestuurslid van de vriendenstichting Monique Deelen: “NLdoet is een mooie manier om nieuwe enthousiaste vrijwilligers te vinden, en om bergen werk te verzetten. We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom. Mensen die bij ons in actie willen komen kunnen zich aanmelden op www.oranjefonds.nl/nldoetertoe .”

Er moeten bijvoorbeeld struiken gesnoeid worden, boomstammen verplaatst en een hekje gezet worden. Deze werkzaamheden zullen op zaterdag tussen 11 en 15 uur plaatsvinden. Voor een lunch wordt gezorgd.

Ertoe doen
Maatschappelijke organisaties kunnen met deelname aan NLdoet ertoe doen en mensen laten voelen dat ze ertoe doen. NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er enorme keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets passends vinden.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Daarom zet het zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Oftewel een betrokken samenleving; waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden waar mogelijk. De steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en diverse andere partners maakt dit mogelijk. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Datum

11 mrt 2023
Verlopen

Tijd

11:00 - 15:00

locaties

Kinderboerderij De Kooi
Maeterlinckweg 85, Rotterdam
Wijken