3 maart 16:34

Aanleveren

Schaapscheerfeest op De Kooi

De schapen hebben inmiddels een warme wollen vacht en die dikke jas moet uit: het is tijd om de schapen te scheren! En daar maken ze op Kinderboerderij De Kooi een gezellige middag van.

Op zondag 28 mei is het zover. Van 12.00 tot 16.00 uur is er van alles te doen. Gedurende de hele middag kun je kijken bij het scheren van de schapen. De schaapscheerder haalt er telkens eentje bij zich en je zult zien dat het schaap er echt even voor gaat zitten en blij is dat de ‘jas’ uit mag. Het scheelt ook wel een paar kilo!

Om het schaapscheren heen zijn diverse andere activiteiten georganiseerd. Je kunt zien hoe pas geschoren wol gesponnen wordt tot een draad. Daarvoor moet het wol eerst ‘gekaard’ worden. Wat dat is? Kom het ontdekken! Verder kun je zelf wol vilten en een mooi armbandje maken. Of maak eens een eetbaar schaapje. Kinderen kunnen gratis meedoen aan deze activiteiten.

Als je er toch bent, mag een bezoek aan de andere dieren natuurlijk niet ontbreken. Ga eens kijken bij de jonge geiten in de wei of maak kennis met het kalf.
De kantine is deze middag open en buiten is er een ruim terras om lekker even te zitten met je drankje. Ook kaasmaker Michel Melchior is aanwezig: maak kennis met zijn heerlijke kaas!

Het park waar Kinderboerderij De Kooi in ligt, heet het Bijenpark. Maar wist je dat er naast De Kooi ook echt bijen door imkers gehouden worden? Vanmiddag kun je er een kijkje nemen. De imker zal je graag vertellen over het leven en werken van de bij!

De feestmiddag begint 28 mei om 12.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Datum

28 mei 2023
Verlopen

Tijd

12:00 - 16:00

locaties

Kinderboerderij De Kooi
Maeterlinckweg 85, Rotterdam
Wijken