16 juli 07:09

Aanleveren

Open Monumentendagen 2023: Thema Levend Erfgoed

Bezoek kinderboerderij De Kooi tijdens de Open Monumentendagen

De Open Monumentendagen 2023 heeft als thema Levend Erfgoed. Daarom zetten houders van zeldzame Nederlandse huisdierrassen op 8, 9 en 10 september a.s. hun deuren open voor iedereen die deze unieke dieren van dichtbij wil bewonderen.

De stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) zet zich in voor het behoud van zeldzame oorspronkelijke Nederlandse rassen van boerderij- en huisdieren en hun diversiteit. Kinderboerderij De Kooi van Stichting Natuurstad Rotterdam is door SZH aangemerkt als ‘educatief centrum’. Er worden speciale eisen aan deze locatie gesteld, zoals het aantal zeldzame huisdierrassen dat gehouden wordt, het beleid bij ziekte en bijvoorbeeld de informatievoorziening voor bezoekers.

Tijdens de Open Monumentendagen kun je op kinderboerderij De Kooi o.a. een tentoonstelling bezoeken, een speurtocht doen en een masker maken. Ook wordt er op zaterdag van 13.30 tot 14.30 uur voorgelezen uit het boek ‘Lapje’, een verhaal over een Lakenvelderkoe.

Maar natuurlijk het allerleukste; ontdek alle zeldzame huisdierrassen die er op deze kinderboerderijen worden gehouden. De medewerkers van de kinderboerderij beantwoorden graag al jullie vragen@

Datum

08 - 10 sep 2023
Verlopen

Tijd

Hele dag

locaties

Kinderboerderij De Kooi
Maeterlinckweg 85, Rotterdam
Wijken