3 maart 17:29

Aanleveren

Feestelijke opening jeugdlocatie IJsselmonde

Actieve, creatieve en talentvolle jeugd In IJsselmonde

Het bruist en borrelt in de wijk. Door de coronamaatregelen waren veel jongeren genoodzaakt binnen te blijven en was er voor hen lange tijd niet veel te doen. Hierdoor waren er weinig kansen om talenten te ontwikkelen. Gelukkig kan er nu alweer een tijdje van alles en de partners in de wijk die met en voor jongeren werken hebben er zin in. Het is tijd voor de jeugd in IJsselmonde!

De wijkpartners zijn opgestaan en voelen de urgentie om met onze jongeren aan de slag te gaan. Ze hebben zich gemeld bij de gemeente en staan te poppelen om activiteiten te organiseren. Want jongeren verdienen een leuke plek om elkaar te ontmoeten en actief bezig te zijn. En die plek is er gewoon in IJsselmonde! De voormalig kinderopvanglocatie Noorderhagen 1 is tijdelijk door de gemeente beschikbaar gesteld aan de wijkpartners en de jongeren.

De partners, bestaande uit bewoners en organisaties, hebben een verzoek ingediend voor gebruik van deze plek en werken gezamenlijk met jongeren aan een activiteitenkalender. Zij hebben zich ook georganiseerd in een wijkalliantie. In deze wijkalliantie zitten de partners Talentzskool, JOZ, SOL, SAMEN VOOR, vereniging BLIJ, Chance 2 Influence, Veenoord College en de basisschool Mr van Eijck.

Vanaf dinsdag 9 mei, na schooltijd, worden er diverse activiteiten voor en door de jeugd georganiseerd. De groep wordt zeer intensief begeleid en gevolgd door de partners en de gemeente. Voor nu vinden de activiteiten plaats van dinsdagmiddag t/m zondagmiddag. Ook zullen er af en toe op andere dagen en tijdstippen bijeenkomsten of activiteiten zijn.

Op vrijdag 2 juni wordt de locatie geopend met een feestelijke middag door wethouder Achbar.

De jongeren en de organisaties willen graag met de bewoners bouwen aan deze plek. Ze zijn nu hard aan het klussen om het pand gebruiksklaar te maken. Hier kunnen ze nog heel veel hulp bij gebruiken! Ze zoeken nog loodgieters, timmermannen of andere vakmensen.

Wellicht heb je een uurtje ergens tijd om te helpen. Ook zijn er nog vele vrijwilligers nodig voor activiteiten en het beheer van het pand en het opknappen van de buitenruimte. Meld je dan aan via Said Aharchaou (saharchaou@solnetwerk.nl) of via Rachel Heijmach (detalentenfabriek@gmail.com).

Meer weten over de ontwikkeling van deze plek voor en door jongeren in uw wijk? Neem dan contact op met wijknetwerker Ilona van der Laan via ig.vanderlaan@rotterdam.nl

Datum

02 jun 2023
Verlopen

Tijd

14:30 - 19:30

locaties

Jongerenhub IJsselmonde
Noorderhagen 1, Rotterdam