28 mei 16:43

Aanleveren

Accent Avondschool Zuid maakt je rijk!

Accent Avondschool biedt cursussen en trainingen op dinsdag- en donderdagavonden aan de doelgroep van volwassenen met een (Licht) Verstandelijke Beperking, afgekort LVB, maar ook nieuwkomers die Nederlands willen leren / laaggeletterd zijn.

Het onderwijsaanbod is gericht op de thema’s Zelfredzaamheid, Basis-Arbeidsvaardigheden en Creativiteitsontwikkeling. Het doel is om hen in staat stellen beter en zelfstandiger te kunnen functioneren in de maatschappij. De klassen zijn klein (plm. 8 cursisten) met een bevoegde docent, bijgestaan door vrijwilligers en stagiaires PABO of HRO Social Work. De lessen zijn van 19.00 – 21.00 uur in Rotterdam IJsselmonde.

Het lesaanbod is heel divers: Gezond Koken, Tekenen en Schilderen, Nederlands, (Geld)rekenen en Budgetteren, Djembé, Veilig Internetten, Arbeidsvaardigheden, Zelfredzaamheid, Weerbaarheid, Dansen, Sporten, Fietstechniek, Veiligheid op de werkvloer (VCA).

Avondschool biedt ook een platform voor vrijwilligers om eventjes uit de wereld van targets en cijfers te stappen en feel-good ervaringen mee te krijgen in de ondersteuning van onze doelgroep. Je kunt als vrijwilliger op heel veel terreinen aan de slag: assisterend in de lesgroepen, helpen met de P.R, contentvulling van de website, sporten, enz. enz.

Ben je als professional werkzaam als (persoonlijk) begeleider, teamleider, jobcoach, welzijnswerker? Dan ben jij degene die het aanbod kan koppelen aan vragen van cliënten.

Waar gaat dit plaatsvinden: Pythagorasweg 80
Voor wie is deze activiteit bedoeld: volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking alsmede laaggeletterde anderstaligen (NT2)
Terugkerende activiteit? Wekelijks op dinsdag- en donderdagavonden van 19.00 – 21.00 uur, met uitzondering van schoolvakanties

 

Accent-Avondschool-Zuid-maakt-je-rijk-extra-media-LikeJeWijk-7IKF1 Accent-Avondschool-Zuid-maakt-je-rijk-extra-media-LikeJeWijk-9hpJ9 Accent-Avondschool-Zuid-maakt-je-rijk-extra-media-LikeJeWijk-M6CnT

Datum

09 mei 2023
Verlopen

Tijd

19:00 - 20:00

locaties

Pythagorasweg 80, Rotterdam
Wijken