23 april 10:01

Aanleveren

150 jaar Vooruit Nieuwe Waterweg Festival op het Eiland van Brienenoord

In het weekend van 24-25 september organiseren ze op het Eiland van Brienenoord een bijzonder festival om te vieren dat de Nieuwe Waterweg 150 jaar bestaat; een mooie gelegenheid om dit unieke getijdengebied te bezoeken!

Wat een knap staaltje werk is er 150 jaar geleden verricht; de aanleg van de Nieuwe Waterweg. Geheel naar het plan van de jonge ingenieur Pieter Caland. Rotterdam heeft veel te danken aan deze open verbinding met zee. Zonder de Nieuwe Waterweg waren we nooit die havenstad geworden die we nu zijn. Daarom vieren ze met bezoekers en de gemeenschappen langs de rivier wat er toen is gebeurd, gerealiseerd en in gang gezet.

Het Eiland van Brienenoord als festivalterrein
24 en 25 september toveren ze twee dagen lang het Eiland van Brienenoord om tot festivalterrein. Alle activiteiten die ze sinds begin maart hebben geprogrammeerd in het teken van de verjaardag van ‘onze’ rivier, brengen we hier bijeen.

Van kunst tot kinderactiviteiten
In verschillende tenten, in de open natuur én op het water is van alles te beleven! Ontdek het eiland bijvoorbeeld eens tijdens één van de vele (begeleide) wandelingen, en kom alles te weten over de stadsnatuur, het unieke getijdegebied en de volkstuinen. Voor kinderen
(8+) is er op zondag een speciaal programma, met oa. een lezing van kinderboekenschrijfster Linda Dielemans over Doggerland, het Atlantis van de Noordzee. Luister naar de Watersoundtrack van Joost de Jong en de natuurliederen van Laurens Vocaal. Swing mee met de jazzband en kom tussendoor op adem met de heerlijke (vegetarische) hapjes en drankjes van Buitenplaats.

En raak je uitgekeken op het eiland? Stap dan aan boord voor een vaartocht naar het Maritiem Museum/ Serendiep of vaar naar de noordoever en bezichtig het kunstwerk Groot Water. De meeste activiteiten vinden buiten plaats. Het Eiland van Brienenoord is het beste  te bereiken op de fiets. De entree is gratis, reserveren voor de vaartochten kan tijdens het festival bij het informatiepunt.

Meer informatie: https://150jaarnieuwewaterweg.nl/agenda/150-jaar-vooruit-nieuwe-waterweg-festival/

Datum

24 - 25 sep 2022
Verlopen

locaties

Eiland van Brienenoord
Eiland van Brienenoord, Rotterdam