Wat is er stom aan uw werk?

Die vraag werd gesteld tijdens de Netwerk Experience in Theater Walhalla. Meer dan 120 leerlingen van het Avicenna College, Rotterdams Vakcollege De Hef, Het Zuiderpark College en Portus Juliana deden mee. De leerlingen die bijna eindexamen doen, kregen meer zelfvertrouwen. Ze leerden netwerken, praten met werkgevers en hoe ze zich kunnen presenteren. Tijdens het leuke en energieke programma deden de jongeren actief mee, bijvoorbeeld met speeddaten. Het ging om skills, zelfvertrouwen, vragen durven stellen en jezelf laten zien. Dit was vaak spannend, maar juist daardoor ook heel leerzaam. Het gaf ook heel veel energie.

De aanwezige werkgevers vertelden hoe werken in de kinderopvang, zorg, techniek of bij de politie eruit kan zien. Ze lieten zien dat er veel kansen zijn voor een mooie carrière als je de juiste opleiding kiest. Er zijn meer dan 100 mbo-opleidingen waarbij je – vanaf het begin van je studie – al zeker bent van een goedbetaalde baan. De bedrijven garanderen je een baan als je je diploma haalt voor een opleiding die bij hen past. Deze ‘AanDeBak-garantie’ is er vooral voor werk in de zorg en techniek. Daar ligt de toekomst. En daar zijn veel verschillende banen. Ook dat weten de jongeren nu. Of ze hun droom om profvoetballer te worden opgeven, blijft natuurlijk de vraag…

Wil je meer informatie over de AanDeBak-garantie? Ga naar www.aandebakgarantie.nl. Aarzel niet om vragen te stellen via de site. Het team van de AanDeBak-garantie denkt graag met je mee over opleiding en werk voor de toekomst.

Bekijk hieronder de video van de Netwerk Experience:

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten