386A7579

Beverwaard staat door street festival weer stukje positiever op de kaart

‘Beverwaardse street art trekt mensen van heinde en verre’ kopte het Rotterdams Dagblad op zondag 8 september al in een artikel op de website. Ook zij kwamen langs om het positieve nieuws te verslaan op hun website. We zagen de Rotterdamse zender OPEN Rotterdam. Zaterdag was er zelfs een vrouw uit Japan, die vertelde dat ze helemaal naar Nederland was gevlogen om die 3D-robot in actie te zien. Helaas zit het artikel achter een betaalmuur zodat misschien niet iedereen dit kan lezen? De Havenloods kwam op maandagmiddag met het verhaal over het levensgrote portret van wijkbewoner Werner, die stond model voor één van de muurschilderingen. Zelfs de kunstenaars waren enthousiast hoe zij waren ontvangen door de Beverwaarders in de wijk die hier een week bivakkeerden.

Vorige week was een wat ouder sportief echtpaar die helemaal vanuit Bleiswijk op de racefiets waren aankomen rijden, speciaal voor het evenement, de route van de muurschilderingen was toen inmiddels al bekend gemaakt. Zij verbaasde zich enorm tijdens het gesprek, dat in de media deze prachtige groene wijk beschimpt wordt. ‘Er gebeurt overal wat’, zei ze! Zo kreeg deze reporter voor Like je wijk Beverwaard telkens weer mee te maken met al dit soort opmerkingen, maar het blijkt toch anders te zijn als men hier door de wijk heen loop of -rijdt? Mensen maken de stad en een wijk, en ja er valt nog genoeg te doen, èn aan te pakken in Beverwaard?

In het betreffende artikel van het AD kwamen bewoners aan het woord die de verrichtingen van de kunstenaars op de voet volgde, waaronder ook ondergetekende. Nooit geweten dat deze vorm van kunst zoveel fans heeft in Rotterdam en daarbuiten, eigenlijk over de hele wereld blijkt wel. Die liefhebbers waren op het afsluitende Street Art Festival van ALL CAPS te vinden in de Beverwaard. Het was een internationaal gezelschap afgelopen zondag in het park van de Schinnenbaan samen met een aantal kunstenaars die de afsluiting wel wilde meemaken.

Muziek, rondleidingen, meedoen èn kennismaken met street-art op de aflsuitende dag in het park in Beverwaard, dat was het programma van ALL CAPS. Er werden oude afgekeurde auto’s door de jeugd volgezet met kleuren en eigen creaties, maar ook op nieuwe voertuigen. Vier (bestel)bussen werden voorzien van art-work op deze zondag. Deze eigenaren van hun voertuigen hadden zich namelijk aangemeld, en waren de gelukkige die uitgeloot werden om er art-werk op te laten zetten.

Maandagmiddag, terwijl het park wordt ontruimd van hekwerken en dergelijke, zien we liefhebbers van muurschilderingen al voorbij passeren. Met de smartphone in de hand om al die kersverse muurschilderingen vast te leggen. Die zijn namelijk via ALL CAPS opgenomen in de app Rewriters010. Beverwaard is dus op Zuid, naast de wijk Feijenoord, opgenomen in een route van muurschilderingen. Een postief punt op zichzelf al dat bezoekers hier de wijk bezichtigen voor die muurschilderingen? Beetje vreemd is het wel ineens straks die aandacht, want Beverwaard is een ‘Ons kent Ons’ wijk op Rotterdam Zuid Oost. Daar verandert toch niets niets aan?

Het is de bedoeling dat er volgend jaar weer een editie komt van ALL CAPS in de wijk Beverwaard die mede mogelijk werd gemaakt in samenwerking met Ronald Schouten van Like je wijk, dat laatste ook even gezegd hebbende!

 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten