5 maart 04:52

Aanleveren

Zon_op_zuid_106-768x512.jpg

Word ook trotse mede-eigenaar van een collectief zonnedak op Zuid

Schrijf je ook in voor één of meerdere ‘PaneelDelen’ en wordt trotse mede-eigenaar van een collectief zonnedak!

Rotterdam Zuid krijgt binnenkort de twee grootste collectieve zonnedaken van héél Rotterdam. Op het dak van het Olympia College (voorheen Nicolaas Witsenschool) in IJsselmonde komen 566 zonnepanelen. En op het dak van het gebouw aan de Zuiderparkweg 300 komen 542 zonnepanelen. Dit zijn niet alleen de grootste collectieve zonnedaken van de stad maar ook nog eens de eerste op Rotterdam Zuid.

Deze zonnepanelen worden aangeschaft door energiecoöperatie Zon op Zuid. Deze coöperatie is van en voor bewoners op Rotterdam-Zuid. Iedereen die op Zuid woont kan deelnemen in deze zonnedaken. Je hebt al één ‘PaneelDeel’ voor € 25,-. Maar wil je er meer dan kan dat natuurlijk ook. Met je investering doe je niet alleen iets goeds voor het milieu. Je krijgt ook jaarlijks 2,5% rente op je investering. Een win-win dus!

Wil jij ook één of meerdere ‘PaneelDelen’ kopen? Schrijf je dan in via: https://zonopzuid.nl/PaneelDelen

De installatie van de zonnedaken wordt door mensen uit de buurt gedaan. Wie dat wil, kan een opleiding tot installateur volgen bij WijkEnergieWerkt.

De coöperatie Zon op Zuid werkt samen met de andere energiecoöperaties in Rotterdam en wordt ondersteund door Energie van Rotterdam, het stedelijk platform van energiecoöperaties.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten

Bijeenkomst Jongerenraad

Vandaag vond de start bijeenkomst van de Jongerenraad in Bloemhof plaats, die werd geopend met een gezamenlijk diner.

Een veilige en feijne Ramadan

De Essalam moskee trekt veel bezoekers. Team Hillesluis, Buurt Bestuurt Riederbuurt-Noord, moskee en omwonenden zijn hier erg blij