12 juli 16:27

Aanleveren

wijkraad-bloemhof

Wijkraad Bloemhof in overleg met Stadsontwikkeling

De Wijkraad was woensdag 18 januari in overleg met Stadsontwikkeling over de opgaven die de gemeente ziet in de wijk en over de wensen die de wijkraad neergelegd heeft.

Zo wil de wijkraad dat de 30km-zone op de Lange Hilleweg waartoe het college besloten heeft, niet beperkt blijft tot bordjes, maar dat er ook drempels en andere aanvullende maatregelen komen. Maar ook dat bouw- en woningtoezicht actiever wordt en beter gaat letten op de kwaliteit van woningen en misstanden bij de verhuur. Dat zowel bij particuliere verhuurders als corporaties. Andere punten die de Wijkraad uitgesproken heeft zijn verduurzaming van de woningen en de aanpak van het kruispunt Putsebocht/Violierstraat.

Behalve deze en andere wensen hebben ze Stadsontwikkeling ook verzocht samen met Hef Wonen (voor 1 januari Vestia) te gaan kijken naar de problemen met de riolering. Veel bewoners klagen dat zij regelmatig een rioollucht in huis hebben en al een tijd bezig zijn dat opgelost te krijgen. Toegezegd is dat er snel aan een oplossing gewerkt gaat worden. Over de problemen in De Kossel heeft Stadsontwikkeling aangegeven dat er een wandeling gaat komen met een aantal bewoners, de wijkraad, bouw- en woningtoezicht en Woonstad.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten