21 mei 00:59

Aanleveren

pexels-shvets-production-7176319

Voor elke vorm van hulp kun je ergens terecht in Hillesluis!

Veiligheid, wonen, hygiëne, algemene zaken en werken zijn belangrijke factoren in de samenleving. De meeste mensen weten nu wel onderhand hoe deze factoren werken en hoe ze ertoe moeten handelen. Toch zijn er altijd een aantal mensen die het niet weten of twijfelen op welke manier ze hun zaken moeten afhandelen. En zo is dat uiteraard ook zo in de Rotterdamse wijk Hillesluis. In deze tekst lopen we een aantal belangrijke zaken door…

We beginnen met algemene zaken. In Hillesluis zijn er drie verschillende instanties die gaan over welzijn, activiteiten, wonen etc. Om te weten welke van de drie bij u van toepassing zijn, moet u even doorlezen. Allereerst hebben we Vraagwijzer, dit bedrijf beantwoordt vragen over zaken als: geld, schulden, wonen, vervoer, zorg en juridische zaken. Ze bevinden zich op Maashaven O.Z. 230.

Daarnaast hebben we organisatie SOL (samen ondernemend leren) Durf(t) te doen. Inwoners kunnen hier voor hulp met geld, het lezen van brieven en het invullen van formulieren langskomen bij allerlei infopleinen. het infoplein bevindt zich bij huis van de wijk Hillevliet, op de Hillevliet 90. Als laatste hebben we de wijkpost van de gemeente Rotterdam, waar u iemand uit de gemeente zelf kunt spreken. Hier kunt u langskomen voor vragen of opmerkingen over de wijk. Ze bevinden zich op de Riederlaan 79.

Veiligheid voorop!

Naast algemene zaken, is veiligheid ook heel belangrijk in de wijk! De meeste mensen weten onderhand wel dat je bij noodsituaties of onveilige/gevaarlijke situaties meteen 112 belt. Wat sommige misschien niet weten, is dat er ook andere manieren zijn om bepaalde situaties te melden bij de politie. Zit je bijvoorbeeld niet in een levensbedreigende situatie, kun je ook bellen naar het algemene politienummer: 0900-8844. Ook hiermee krijg je hulp vanuit de politie alleen dan voor een minder gevaarlijke situatie.

Durf je een situatie niet te melden of blijf je liever anoniem, dan meld je de misdaad anoniem (0800-7000). Hiermee worden uw persoonlijke gegevens niet opgeslagen en niet gedeeld met de politie. Heeft u zorgen over iemand uit uw omgeving of ziet u een verwarde persoon over straat wandelen, dan kunt u dit melden bij: Meldpunt Zorgen om een Ander (010 267 07 00). Let echter wel op dat als de situatie met deze personen levensbedreigend is, u altijd meteen 112 belt! Voor onveilige verkeerssituaties wanneer er bijvoorbeeld te hard wordt gereden kunt u een e-mail sturen naar: verkeersveiligheid@rotterdam.nl.

Hygiëne is altijd belangrijk!

Wat ook een belangrijke factor is in de samenleving is hygiëne, want zeg nou zelf zou u graag ergens willen wonen waar het hygiënisch niet goed is geregeld? Om te zorgen dat de wijk schoon en hygiënisch blijft, laten we afval altijd ophalen door de gemeente Rotterdam. Helaas komt het nog genoeg voor dat afval op straat, naast de containers of in een gat van de stoep eindigt. Om dat te melden, gebruik je de MeldR app of bel je naar 14 010. Afval dat niet in uw vuilniszakken past of in een container, kan de gemeente Rotterdam gratis voor u komen ophalen. Ook hier bel je voor naar 14 010.

Woning huren en overlast

Om ervoor te zorgen dat u een fijne woonervaring ervaart en er geen onduidelijkheden zijn over uw woning, gaan we de volgende zaken af: huren van een woning en overlast in de omgeving. Een hele bekende site om woningen te kopen of te huren, is Woonstad. Mocht u hier een woning huren en heeft u vragen, neem dan contact op met: 010 440 88 00. Als u een woning huurt van een particuliere verhuurder en u wilt weten of bijvoorbeeld de huurprijs goed is? Bel of mail naar het huurteam: 010 214 27 99 of info@huurteamrotterdam.nl.

Ervaart u weleens overlast in de omgeving van uw woning of van bedrijven? Geen zorgen, want daar zijn heel simpele oplossingen voor! Ervaar je overlast van bijvoorbeeld buren of in de straat, meld het via de MeldR app of bel naar 14 010. Probeer wel altijd eerst zelf een gesprek aan te gaan met de betrokkenen, maar werkt dat niet of durft u het niet? Bel dan naar de advieslijn: 088 377 76 66. Heb je last van bedrijven, verenigingen of evenementen? Dan meld je dat bij DCMR: 0888 333 555. Mocht een van deze bedrijven in de horeca zitten, meld het bij de gemeente: horeca@rotterdam.nl.

Wij hopen dat dit bericht u helpt om in een van de bovenstaande situaties met een goed gevoel en zekerheid te handelen. Een fijne woonervaring inclusief goede voorzieningen en leuke extra’s horen gewoon bij een woonwijk.

Voor meer informatie over de wijkraad van Hillesluis of gemeente Rotterdam verwijzen we u naar: Hillesluis | Rotterdam.nl

Hieronder nog een aantal belangrijke verwijzingen uit het stukje Algemene informatie:

Vraagwijzer: Telefoon 14 010
Website: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/vraagwijzer/.

SOL medewerker Mohammed Ba-At
Telefoon: 06 30 87 53 00
E-mail: hillevliet@sonetwerk.nl

Wijkpost Rotterdam medewerker Miranda Fijneman
Telefoon: 06 42 11 17 69
E-mail: m.fijneman@rotterdam.nl

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten