20 mei 04:49

Aanleveren

veilig op internet

Veilig op internet

Tegenwoordig moet je op veel sites inloggen met een wachtwoord. Het is makkelijk om overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken, maar dat is niet veilig. Het is belangrijk om verschillende wachtwoorden te gebruiken. Als u overal hetzelfde wachtwoord gebruikt, kan iemand die uw wachtwoord weet, inloggen onder uw naam op alle websites die u bezoekt.

Inloggen, accounts en wachtwoorden
Veel zaken kunt u via internet regelen. Van het doen vanonline aankopen en het afsluiten van een abonnement, tot hetdoen van uw belastingaangifte en het indienen van nota’s bij dezorgverzekering, bijna alles is mogelijk. Vaak gaat het via internetsneller. Bovendien is het in sommige gevallen niet eens meermogelijk om zaken schriftelijk of via de telefoon te regelen.

In de meeste gevallen heeft u voor het regelen van dingen op eenwebsite een account nodig. De website herkent dat u een klantbent. Uw account geeft u toegang tot het deel op de site waar uwpersoonlijke gegevens staan, zoals uw naam, adres en dergelijke.Een account bestaat uit een gebruikersnaam en wachtwoord.Deze gegevens tezamen geven u toegang tot de webpagina waaruw persoonlijke gegevens staan.

Waar kunt u hulp krijgen?
Wilt u graag hulp bij gebruik van uw computer, tablet ofsmartphone, dan kunt u contact opnemen met bijvoorbeeld:

  • Bibliotheek: de bibliotheek biedt diverse activiteiten om digitale vaardigheden te verbeteren, zoals cursussen, hulp bij de belastingaangifte en digi-inloopspreekuren. Ook kunt u hier meer informatie krijgen over veilig internet gebruik;
  • Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV): de UVV heeft onder meer het project Digi Maatje;
  • SeniorWeb: via de website www.seniorweb.nl biedt SeniorWeb verschillende vormen van hulp, waaronder hulp aan huis bij digitale vragen.

Alle overige tips in zijn te vinden in de PDF ‘Hoe ouder hoe wijzer’.

Bron: Gemeente Rotterdam

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten

Das gezellig!

In de Sandelingstraat, Sint Andriesstraat en kruispunt Putsebocht zijn fraai gevulde plantenbakken opgehangen. Wij hoorde dat ook de