21 juli 16:23

Aanleveren

vroeger toen geschiedenis door ed uit hillesluis likejewijk

Van toen, door Ed: Mallegat, een ijsje en de tuinslang

β€˜Als het zo’n vijftig jaar geleden het warm en heet was tijdens de zomer dan speelde we op de Blokweg met een tuinslang in de straat. Er was niet veel, je zocht de schaduw op of je ging zwemmen. Ik ging dan met mijn vriendjes op de fiets naar Mallegat. Dit was een afgebakend stuk in de Maas waar je kon zwemmen, gelegen in de wijk Feijenoord.

Er waren drie gedeeltes en maar liefst 131 kleedkamers. Je zwom dus eigenlijk in de maas maar wel bewaakt en veilig. Het werd ook gebruikt voor schoolzwemmen. We bakte ook bij de oude van Melle snoepfabriek aardappelschijfjes en bedelde uiteraard ook om snoepjes’ vertelt Ed. In de hete zomers van toen ging ik als kleine jongen ook vaak een ijsje kopen op de Beijerlandselaan of bij de ijscoman van Jamin.

πŸ“Έ π™΄πš π™Ίπš˜πš˜πš›πšŽπš–πšŠπš— πš πš˜πš˜πš—πš πš˜πš™ 𝚍𝚎 π™±πš•πš˜πš”πš πšŽπš πšŽπš— πšœπšŒπš‘πš›πš’πš“πšπš πš˜πšŸπšŽπš› πš‘πšŽπš πš πšŽπš• πšŽπš— 𝚠𝚎𝚎 πšŸπš›πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŽπš— πš—πšž πš’πš— πš£πš’πš“πš— πšœπšπš›πšŠπšŠπš πšŽπš— π™·πš’πš•πš•πšŽπšœπš•πšžπš’πšœ.

Lees ook uit serie ‘Van toen, door Ed’:

https://tinyurl.com/3cxfr9j9

https://tinyurl.com/56kwhmbh

https://tinyurl.com/3y5eza3u

https://tinyurl.com/bd8u4jrp

https://tinyurl.com/3chpwdd9

https://tinyurl.com/3b93ykax

πŸ—ž Dit nieuws en andere artikelen zijn ook te lezen in de zomereditie van de Like je Wijk WijkKrant van Hillesluis, te lezen via: https://tinyurl.com/3y6u2wrs. De wijkkrant niet ontvangen? Te verkrijgen in de wijkhub, Huis van de wijk Riederkwartier, het Alliantie Huis en buurtkamer Slaghekbuurt.

πŸ“§ Stuur zelf jouw oude verhalen met foto’s, nieuws, info over activiteiten, tips, hulpvragen in en informeer Hillesluis via Like je Wijk. Stuur het simpel in via https://tinyurl.com/krxcvvrm

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten