26 mei 01:05

Aanleveren

gemeente

Stadsbeheer maatregelen jaarwisseling

Schoon, heel en veilig, ook tijdens feestdagen! 

Ook tijdens de feestdagen wil de gemeente de stad schoon, heel en veilig houden. Daarom zijn er speciale maatregelen rond afval en parkeren.

  • Een deel van de containers voor restafval, papier en textiel en alle gfe-containers zijn op 31 december en 1 januari dicht. Uiterlijk 2 januari zijn ze weer open. Breng je afval op tijd weg of bewaar het thuis tot 2 januari.
  • Een deel van de afvalbakken sluiten ze vanaf 19 december af en zijn uiterlijk 4 januari weer open. De afvalbakken in de winkelgebieden zijn van 28 december tot uiterlijk 2 januari gesloten.
  • Ze halen je kerstboom tussen 27 december en 15 januari apart op. Leg de boom in de buurt van de restafvalcontainer (niet op de plaat rondom de container) of op de plek
  • waar je de huiscontainer plaatst. Ook kun je je boom tussen 3 en 6 januari inleveren voor € 0,50 per boom. Een overzicht van de inleverlocaties vind je op www.rotterdam.nl/kerstbomen. Van de bomen maken ze houtsnippers en compostgemaakt. Van de rest maken ze compost.
  • Op 24 en 31 december sluiten de milieuparken eerder, om 15:00 uur. Op 25 en 26 december en 1 januari zijn de milieuparken dicht.

Parkeerautomaten
Om schade te voorkomen sluiten ze vanaf 30 december alle parkeerautomaten af met een stalen kap. Dit doen ze in fases. Op deze dagen geldt het normale parkeertarief. Als de parkeerautomaat is afgesloten houden handhavers hier rekening mee. Zo komen we parkeerders tegemoet die betalen bij een parkeerautomaat. Op 2 januari zijn de parkeerautomaten weer open. Meer informatie via www.rotterdam.nl/afval

Eunice van de Gemeente Rotterdam Stadsbeheer deelde het bericht met ons! 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten