27 september 23:48

Aanleveren

so-far-so-good

Première “So far, so good”

25 januari 2021, een datum die wijkagent Maurice nooit meer zal vergeten…

Samen met Gulay en vele andere collega’s stonden zij van ‘s morgens vroeg tot diep in de nacht op de Beijerlandselaan. In verbinding met angstige wijkbewoners en ondernemers, maar ondertussen chaos om hen heen. Ze moesten wegduiken voor stenen en vuurwerk, het vloog letterlijk om de oren. 6 maanden geleden raakte Maurice, tijdens zijn spreekuur, in gesprek met Floris en Rachid van “ditiswatwedoen”. Zij vertelden dat ze een theatervoorstelling wilden maken over de gebeurtenissen van die bewuste avond. Het theaterstuk wordt grotendeels uitgevoerd door jongeren van Zuid, bijgestaan door professionele dansers.

Gulay en Maurice werden uitgenodigd voor deze première op zaterdagavond 10 juni. In wijkgebouw “‘t Klooster” beleefden ze het spektakel. Onder andere het verhaal van Maurice werd verteld, omkleed met een theatersausje. Het verhaal bevat diverse maatschappelijke thema’s zoals onder andere polarisatie, wantrouwen in de politiek en jongeren die zich niet gehoord voelen.

Na de voorstelling mochten ze achter de schermen in gesprek met de acteurs. “So far, so good” is een aanrader! Kijk op de site van https://watwedoen.nl/ voor meer info en speeldata.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten