25 juni 04:20

Aanleveren

903852be-5583-4842-b969-6ca91953c1dc

Op weg naar een technische toekomst in Rotterdam Zuid

Op donderdag 7 september was de opening van het nieuwe Techniekhuis Hillevliet in Hillesluis.

Van 15.00 tot 17.00 uur kregen een aantal leerlingen uit groep 4 technieklessen. Het techniekhuis is een initiatief van Tech op Zuid (Rotterdam-Zuid regio van Sterk techniekonderwijs). Deze organisatie wil graag naar een duurzaam, kwalitatief en dekkend technisch onderwijs toewerken. Tijdens de opening trapte Ben Snoeijs, techniekmaker, af met een korte en interactieve presentatie. Hij zoomde onder andere in op het effect van technische vaardigheden op de algemene ontwikkeling van jonge kinderen en hoe je taal en rekenen kunt integreren in de technieklessen.

In dit gebouw zijn drie lokalen ingericht speciaal voor alle basisscholen op Rotterdam Zuid. Vanaf groep 4 kunnen kinderen gratis technieklessen volgen. Men vindt het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al handig worden in het technische vak. Het is namelijk heel goed voor de algemene ontwikkeling en zo kunnen ze technische uitdagingen zelfstandig oplossen.

Een zonnige toekomst voor de technische sector

Helaas komen kinderen nauwelijks meer in aanraking met techniek. Dit komt onder andere doordat de middelen, geld en expertise zowel thuis als op school gewoon niet aanwezig zijn. Het techniekhuis op Zuid gaat daar verandering in brengen. Dit initiatief hoopt leerlingen dus te stimuleren om een middelbare school of zelfs studierichting te kiezen met technische profielen.
Vooral nu is er een grote vraag naar meer afgestudeerde studenten met een technisch profiel. In de technische sector komen ze te kort. Dus wie weet zorgt dit initiatief ervoor dat er veel technische leerlingen aankomen.

Wat kunnen leerlingen er doen?

Alles wat je je maar kunt bedenken, is er voor leerlingen te doen bij het Techniekhuis. Ze kunnen leren zagen, boren of solderen. Maar ook de programmering is er mogelijk. Hier hebben we het over het in elkaar zetten en installeren van technische apparaten. Leerlingen kunnen met duurzame aandrijvingen aan de slag of het programmeren van drones en mini-robots. Doordat kinderen met techniek gaan werken ontwikkelen ze hun talenten, leren ze samenwerken en zijn ze onbewust bezig met rekenen en taal.
In groep 4 is het vooral ontdekken, experimenteren en uitvinden voor de leerlingen. Daarna zullen ze elk jaar een stapje verder gaan met ontwerpen en zelfstandig te werk gaan.

Voor meer informatie over het Techniekhuis op Zuid en wat ze doen gaat u naar: https://TechniekhuisopZuid.nl.

Het Techniekhuis Hillevliet is gevestigd in de Rotterdamse wijk Hillesluis dicht bij tramhalte Hillevliet. Tech op Zuid heeft dit project onder andere in samenwerking met partners als het Nationaal programma Rotterdam Zuid, Onderwijs010 en nog wat andere instanties en bedrijven van de grond gekregen.

Volg nu ook het Instagram-account van wijkhuis de Hillevliet: De Hillevliet (@dehillevliet) en hou mogelijke updates over andere activiteiten in het wijkhuis in de gaten.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten

Buurtfeest Roseknoop

Zaterdag 29 juni 13.00 – 17.00 uur Het gonst rondom de Beijerlandselaan! De Roseknoop gaat binnenkort open en