21 juli 15:44

Aanleveren

pleinen-hillesluis-like-je-wijk-aanpak-8

Nieuwe pleinen in de Walravenbuurt

Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en het initiatief ‘Rotterdam gaat voor groen’ werken samen om een aantal pleinen en straten in Rotterdam-Zuid mooier en groener te maken. Straten en pleinen In de Walravenbuurt zijn opgeknapt en opnieuw ingericht. Elk plein heeft een eigen stijl en inrichting gekregen, geschikt voor spelen en verblijven. Tijdens het maken van de plannen zijn er bijeenkomsten geweest met buurtbewoners en wijkpartners om samen te praten over de nieuwe inrichting. 

Walravenplein
Dit voorjaar is het Walravenplein opnieuw ingericht. Naast extra groenvakken zijn er ook nieuwe speeltoestellen voor kleine kinderen geplaatst. Bijzonder is dat er een waterberging onder het plein is gemaakt. Deze vangt regenwater op en voert het langzaam af naar het riool. De waterberging en het vele groen zorgen voor verkoeling tijdens hete zomers. 

Malsenplein
De speelelementen zoals de voetbalkooi zijn gebleven. Er zijn extra groenvakken gekomen en de zitelementen zijn vervangen door houten banken. Een aantal bewoners gaat een deel van het groen zelf onderhouden. Om de veiligheid van voetgangers te verbeteren zijn een aantal verkeersdrempels aangelegd op de kruisingen.

Van Haeftenplein
Het Van Haeftenplein is helemaal opnieuw ingericht. Stenen hebben plaats gemaakt voor meer groen en speeltoestellen. Het groen helpt om water op te vangen bij veel regen en zorgt voor verkoeling tijdens hete zomers. De kruisingen rondom het plein hebben verhoogde plateaus gekregen voor meer veiligheid voor de voetgangers. 

Door alle vernieuwingen is er meer ruimte voor bewoners, jong en oud, om op een veilige en fijne manier gebruik te maken van de pleinen.

🗞 Dit nieuws en andere artikelen zijn ook te lezen in de zomereditie van de Like je Wijk WijkKrant van Hillesluis, te lezen via:https://tinyurl.com/3y6u2wrs. De wijkkrant niet ontvangen? Te verkrijgen in de wijkhub, Huis van de wijk Riederkwartier, het Alliantie Huis en buurtkamer Slaghekbuurt.

Foto’s: Cor de Geus

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten