5 maart 05:25

Aanleveren

key-cord-Bloemhof

In gesprek over bodemdaling

Vanaf maandag 29 januari t/m eind februari kunnen bewoners in Bloemhof-Zuid bezoek aan de deur verwachten. Bewoners uit Rotterdam-Zuid: Maryam, Ajoub, Ayse en Thea gaan graag met huurders van Woonstad Rotterdam in gesprek over bodemdaling. En of huurders willen meedenken in het vinden van een oplossing. Zo ja, hoe dat het beste kan voor bewoners.

Waarom nodig?
“Deze gesprekken zijn nodig om te zorgen dat Woonstad Rotterdam nu de juiste stappen zet voor hun bewoners. Woonstad Rotterdam heeft nog lang niet al hun huurders en kopers kunnen spreken sinds op 10 oktober het nieuws over dat de bodem in Bloemhof zakt werd gedeeld. Welke vragen of zorgen hebben bewoners die we nog niet weten? Wat is er nodig om samen met bewoners een plan met oplossingen te maken? Op die vragen hopen we straks antwoord te kunnen geven aan Woonstad Rotterdam.”, vertelt projectcoördinator Penny Nugteren van bureau Straatliefde.

Wat levert dit op voor bewoners?
Met de informatie die bewoners delen gaat Woonstad Rotterdam aan de slag. Het moet twee dingen opleveren voor de bewoners van Bloemhof-Zuid:
1. Woonstad Rotterdam kan beter de vragen beantwoorden die er zijn over bodemdaling.
2. Met bewoners die hebben aangegeven dat ze willen meedenken over oplossingen wordt contact opgenomen om verder te denken over een plan. Met daarin de punten die belangrijk zijn om met vertrouwen verder te gaan.

Hoe herkent je ze?
Maryam, Ajoub, Ayse en Thea zijn te herkennen aan het keycord dat ze dragen. (Zie de foto). Vraag vooral of zij die keycord laten zien om te bewijzen dat zij het zijn.

Over de gesprekken & vragen
De gesprekken worden gehouden onder begeleiding van bureau Straatliefde. Maryam, Ajoub, Ayse en Thea wonen allemaal in Rotterdam-Zuid en hebben een training gevolgd om deze gesprekken te voeren. Door te werken met bewoners uit Rotterdam-Zuid sluiten we beter aan bij wat er leeft in de wijk. En ze spreken ook Turks, Arabisch en Berbers. Ze doen dit in opdracht van woningcorporatie Woonstad Rotterdam. Ze proberen 50 huishoudens in Bloemhof-Zuid te spreken.

Heb je een vraag over het onderzoek? Dan kun je contact opnemen met Penny Nugteren door te bellen naar 06-52 02 22 20 of te mailen naar penny@straatliefde.nl.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten

Bijeenkomst Jongerenraad

Vandaag vond de start bijeenkomst van de Jongerenraad in Bloemhof plaats, die werd geopend met een gezamenlijk diner.

Een veilige en feijne Ramadan

De Essalam moskee trekt veel bezoekers. Team Hillesluis, Buurt Bestuurt Riederbuurt-Noord, moskee en omwonenden zijn hier erg blij