23 juni 22:21

Aanleveren

buurtidee

Hulp bij jouw buurtidee

Wil jij een voetbaltoernooi, streetdance battle of mode- workshop in jouw buurt? Of misschien wil je wel een activiteit organiseren voor eenzame ouderen bij jou in de wijk? Iedereen met een goed idee voor zijn of haar buurt kan een aanvraag indienen bij de gemeente Rotterdam. Dit noemen we een bewonersinitiatief. Elk ingediend initiatief maakt kans op financiële ondersteuning van de gemeente. Want buurtbewoners weten het beste wat goed is voor hun buurt.

Wat is een buurtidee?
Een bewonersinitiatief gaat altijd om een plan van, voor en door bewoners van een buurt. Je kunt zelfstandig een initiatief indienen, maar ook samen met stichtingen, verenigingen en ondernemers.

Financiering
Elke wijk heeft een eigen budget voor bewonersinitiatieven. Via een bewonersinitiatief kun je een financiële vergoeding aanvragen van maximaal €10.000 tot €20.000 om jouw plan uit te voeren. Kijk op mijn.rotterdam.nl wat de maximale financiële bijdrage is in jouw wijk.

Indienen van een bewonersinitiatief
Heb jij een goed plan voor jouw buurt? Bijvoorbeeld een buurtfestival, een gezellige spelletjesmiddag of een creatieve workshop? Dien dan een omschrijving van jouw idee in met bijbehorende kosten. Bij je aanvraag hoort een activiteitenplan. Daarin geef je antwoord op de volgende vragen: Hoe is het idee ontstaan? Hoe draagt het bij aan een betere wijk? Hoe wil je het uitvoeren? En elke vergoeding heb je nodig? Ga voor hulp naar www.opzoomermee.nl/hulp-bij-idee.

Rotterdam is van ons allemaal. Zo kun je meedenken over plannen en projecten van de gemeente, die van invloed zijn op jouw wijk. Op de website Mijn.Rotterdam.nl kun je alle initiatieven bekijken en kun je het hele jaar door een bewonersinitiatief indienen. Je kunt ook met een formulier een aanvraag indienen. Deze formulieren zijn te vinden bij de Wijkhubs en de Huizen van de Wijk, of op te vragen bij de gemeente Rotterdam via 14010.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten

Buurtfeest Roseknoop

Zaterdag 29 juni 13.00 – 17.00 uur Het gonst rondom de Beijerlandselaan! De Roseknoop gaat binnenkort open en