3 maart 03:49

Aanleveren

Groene-Wandeling-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-TBApe

Groene wandeling Riederbuurt

Vrijdag 25 november 2022 organiseerde EMI op Zuid een groene wandeling door de Riederbuurt.

De dag begon bij de speeltuin vereniging Hillesluis. Daar hebben ze genoten van een heerlijke gezonde lunch verzorgd door ‘Royal Roots Corner’. Vervolgens trokken ze de wandelschoenen aan en gingen ze de wijk in.

De wandeling was bedoeld om meer bewustwording te creëren over klimaatverandering. Door klimaatverandering hebben we te maken met twee extremen: hittestress en wateroverlast. Door de stijgende temperatuur kan het in de zomer onaangenaam warm worden. In de winter kan er juist heel veel regen vallen. Doordat er veer tegels liggen blijft het water in grote plassen op straat liggen. Gelukkig is er een oplossing die beide problemen kan verhelpen, namelijk: meer groen.

Groen heeft een verkoelend effect en kan water bergen. Gelukkig zijn er in de wijk al veel groene plekken en bewonersinitiatieven. Hier kan de buurt heel erg trots op zijn! Ze hebben een rondje gelopen langs de verschillende groene voorbeelden. Een groot succes is de zelfbeheertuin op het polderplein. Er waren zelfs een aantal bewoners aanwezig die over deze zelfbeheertuin hebben verteld. Het was super leuk om te zien hoe enthousiast iedereen meedeed tijdens de wandeling. Er waren veel positieve reacties. Ook waren er bewoners die tips hebben gegeven voor NOG meer groene voorbeelden in de wijk, die zullen ze zeker meenemen voor de volgende wandeling.

Op het einde werden er bloembollen uitgedeeld. Deze kunnen in de tuin, of openbaar groen worden geplant. Zo maken we de wijk allemaal nog een stukje groener! Het was een groot succes. Ze gaan het in een voorjaar nog een keer organiseren, als de bloembollen vol in bloei staan! 

Luna van de EMI deelde het bericht en de foto’s met ons! 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten

Steunouder gezocht!

Een nieuwe oproep vanuit Steunouder! Een moeder met vijfjarige zoon zoekt een andere moeder met een kind in

Bijeenkomst Jongerenraad

Vandaag vond de start bijeenkomst van de Jongerenraad in Bloemhof plaats, die werd geopend met een gezamenlijk diner.