26 mei 01:34

Aanleveren

Network cable and optic fibre cable connection, 3D rendering

(Glasvezel) internet in Vreewijk

Waarschijnlijk heb je onlangs ook een brief in de brievenbus gekregen waarin werd verteld dat er glasvezel aangelegd gaat worden in Vreewijk voor het internet.

Inderdaad zal er in het 3e kwartaal van 2025 worden begonnen met het aanleggen van de glasvezelkabels in Vreewijk door het Open Dutch Fiber bedrijf. In mei zijn ze begonnen in andere wijken op Zuid, en Vreewijk zal ergens in 2025 aan de beurt zijn. Dit bedrijf legt alleen de kabels aan in de straat en verzorgt de gratis aansluiting in de meterkast, maar zal niet de toekomstige internetprovider worden.

T-Mobile is het eerste jaar de enige internetprovider die je internet over het glas kan leveren en zij proberen je nu alvast abonnee te laten worden. Zoals gezegd, alleen het eerste jaar kun je internet over glas via T-Mobile krijgen, want daarna wordt de glasvezel opengesteld voor andere internetproviders. Je bent NIET verplicht om nu al een glasvezelabonnement bij T-Mobile af te sluiten!

Inmiddels zijn er in de wijk ook al colporteurs (verkopers aan de deur) van Vodafone/Ziggo gesignaleerd. Deze mensen beweren onder andere dat je huidige DSL abonnement (internet via telefoonlijn) aan het eind van het jaar zal stoppen. Dit is NIET waar! Bovendien levert Vodafone/Ziggo geen complete glasvezelinternet aan, al beweren ze van wel. Zie dit artikel over de hybride glasvezel van Ziggo: https://www.internetpostcodecheck.nl/ziggo-glasvezel/.

Deze colporteurs zijn er enkel op uit om je een abonnement te laten afsluiten terwijl ze jou verkeerde informatie geven. Laat je niet overhalen tot het tekenen voor een vaag abonnement aan de deur. En weet dat mocht je dat wel gedaan hebben, je 14 dagen de tijd hebt om dit weer op te zeggen.

Meer informatie van Open Dutch Fiber over project Rotterdam: https://opendutchfiber.nl/projects/rotterdam

Bron: Open Dutch Fiber

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten