3 maart 03:25

Aanleveren

bloemhof-anita

De straat van Anita & Fatima wint Bloemhof Bloeit Op met hun 3,38 meter hoge zonnebloem!

“We hebben er met met de buurt zorg voor gedragen”

Hoogte: 338 cm
Locatie: Egelantierstraat, Bloemhof

Anita en Fatima zijn buren uit de wijk Bloemhof. Met hun prachtig mooie hoge zonnebloemen zijn zij de winnaars van de lokale wedstrijd: Bloemhof Bloeit Op! Het geheim van het succes? “We geven heel veel water, elke dag water, liters!”

De man van Anita heeft de zaadjes geplant en daarna is door verschillende buren zorg voor gedragen. Toen ze beide op vakantie gingen zijn er weer andere buren ingesprongen om de zonnebloemen water te geven. Ook hebben ze de bloemen moeten beschermen tegen voetballende kinderen. De kinderen hebben hun sportactiviteiten naar een andere straat moeten verplaatsen.

Fatima vind het heerlijk dat het de straat mooi opfleurt maar weet ook dat het waardevol is. “Zeker met de aankomende moeilijke tijden is het groen iets wat je echt wilt behouden. We hebben groen gewoon nodig!”

Met de straat winnen zij een groen-pakket ter waarde van €150,- Veel groen plezier ermee en ga zo door met het vergroenen van de straat!

Bloemhof Bloeit Op is onderdeel van Rotterdam Bloeit Op, waarbij @made.or.found @groenemorgen_agency @kongsi.ninja en @thirza.krullenenkruiden  Rotterdammers oproepen om hun grootste zonnebloem te kweken en is mede mogelijk gemaakt door  @rotterdamsmilieu@vormholding @gemeenterotterdam@thesolarbiennale

De winnende zonnebloem in Rotterdam staat in het Hefpark en is 350 cm hoog. 

#rotterdambloeitop #bloemhofbloeitop #onsbloemhof #bloemenvoorbloemhof 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten

Steunouder gezocht!

Een nieuwe oproep vanuit Steunouder! Een moeder met vijfjarige zoon zoekt een andere moeder met een kind in

Bijeenkomst Jongerenraad

Vandaag vond de start bijeenkomst van de Jongerenraad in Bloemhof plaats, die werd geopend met een gezamenlijk diner.