30 mei 15:36

Aanleveren

rotterdam-1

De Rotterdamse Wijken Show is terug, en hoe!

Van 14 april t/m 6 mei kun je weer genieten van Rotterdamse artiesten op het podium van de Rotterdamse Wijken Show. Dit jaar gaat de Rotterdamse Wijken Show een stapje verder en is het verhaal van Rotterdam de inspiratie voor de zes shows op Rotterdam Zuid.

Rotterdamse Wijken Show
De Rotterdamse Wijken Show gaat over het vinden van het verhaal van Rotterdam. Wie bepaalt wat dat is? Hoe klinkt dat of hoe ziet dat eruit? Samen met de artiesten maak je een muzikale reis waarin we de mooie en minder mooie kanten van de stad bezoeken.

Tijdens de shows zien we Rotterdamse artiesten die deze vraag beantwoorden in dans, zang, muziek, theater en meer. Denk aan singer songwriters, rappers, zangkoren, dansers en nog meer verborgen schatten uit jouw wijk. Je ziet unieke combinaties van verschillende disciplines en stijlen die je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Zes verschillende shows
De Rotterdamse Wijken Show is een samenwerking tussen O. Festival for Opera. Music. Theatre., Theater Zuidplein, Podium Islemunda en House of Urban Arts. De laatste drie verzorgen elk twee van de slotstukken van de shows, gemaakt door een maker die is verbonden aan de partner. Elke show wordt tevens aangevuld met drie lokale artiesten, die op hun manier hun verhaal van Rotterdam vertellen.

Dit is Rotterdam
De wijkenshow is een opmars naar Dit is Rotterdam, het gratis stadsprogramma van O. Festival for Opera. Music. Theatre. Op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, is het Schouwburgplein en de omgeving het podium voor het verhaal van Rotterdam. Dat verhaal is niet één verhaal en valt niet door één persoon te vertellen. Daarom geven de vloer aan een grote verscheidenheid aan Rotterdamse artiesten die hun verhaal brengen. “Met de Rotterdamse Wijken Show ontdekken we de culturele rijkdom van de stad en geven dat terug aan de stad: Wat is Rotterdam? Dit is Rotterdam!” vertelt Hans Blik, zakelijk directeur O.

Programma:
14/04 – 16:00 uur – Beijerlandselaan
21/04 – 16:00 uur – Winkelcentrum Keizerswaard
22/04 – 15:00 uur – Annie M.G. Schmidtplein
28/04 – 16:00 uur – Plein 1953
29/04 – 15:00 uur – Zwartewaalstraat
6/05 – 15:00 uur – Afrikaanderplein

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten