23 april 10:47

Aanleveren

Busje theedoek 2

Doe mee met het grootste picknickkleed van Rotterdam!

Op zondag 20 augustus organiseert de Zomer op Zuid De Grote Picknick op Zuid. En dat gaat plaatsvinden op het grootste picknickkleed van Rotterdam!

Doe mee met het grootste picknickkleed van Rotterdam!
Iedereen heeft theedoeken thuis. Allemaal net even anders. Met elkaar maken we van al die losse theedoeken het grootste picknickkleed van Rotterdam! De theedoeken vertellen het verhaal van de verschillende keukens en (eet)culturen uit Rotterdam. Die verhalen komen samen tijdens De Grote Picknick op Zuid in het Zuiderpark.

Je kunt meedoen met het grootste picknickkleed van Rotterdam, door een (schone) theedoek in te leveren bij één van de theedoek-inleverpunten. En dan maak je ook nog kans op een goed gevulde picknickmand met een proeverijtje van Zuid, die op 20 augustus voor je klaar staat bij De Grote Picknick op Zuid.

Theedoek – inleverpunten
Lever je theedoek van 3 t/m 31 juli in bij één van de theedoek-inleverpunten in Rotterdam: Rotterdampaswinkel (De Centrale Bibliotheek), Bibliotheek Feijenoord, Bibliotheek Zuidplein, Bibliotheek IJsselmonde en Leeszaal Vreewijk.

Na 31 juli maakt Textielkunstenaar Maaike Gottschal, samen met Rotterdamse naaiateliers, van alle ingeleverde theedoeken een mega-picknickkleed. En daar kan jouw theedoek dus ook in zitten!

De Grote Picknick op Zuid
Pak op 20 augustus je picknickmand en kom samen met je vader, moeder, kids, oma, opa en vrienden picknicken op het grootste picknickkleed van Rotterdam. Een kleed dat samen met Rotterdammers is gemaakt. Van Rotterdamse theedoeken. Als jij een theedoek hebt ingeleverd, kan je tijdens de picknick je theedoek proberen te spotten, dat verwerkt is in het mega-picknickkleed. Lukt het je om je theedoek te vinden? Dan kan je picknicken op je eigen picknickkleed!

De Grote Picknick op Zuid, in het Zuiderpark, is het startevent van een dag vol met food-events op Zuid. Er wordt die dag op heel veel plekken op Zuid samen gegeten. Zoals in het park, op de lege tramrails en op de hoek van de straat. Met broodjes kaas, köfte’s, bara’s, patatjes, quinoasalades en BBQ. Op wel 10 locaties op Zuid, iedereen op z’n eigen manier, maar wel samen. Deze verzameling events is het culinaire hoogtepunt van de Zomer op Zuid met een cultureel programma van festivals, muziek en dansoptredens.

Locatie en programma op zondag 20 augustus:
Rotterdam Zuiderpark, grenzend aan de speeltuin.
Om 11.30 uur start het event met het uitrollen van het grootste picknickkleed van Rotterdam.
Van 12.00 tot 14.00 uur Picknick tijd!
Na De Grote Picknick op Zuid zijn er nog veel meer mooie food-events te beleven die middag.

Kijk voor meer informatie op: zomeropzuid.nl/degrotepicknick

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten