25 juni 03:27

Aanleveren

Verborgen Tuinen in de Hillevliet

Precies een jaar geleden ging de versteende binnentuin om de schop, als resultaat nu een groene oase binnen vier muren. Met inheemse -en eetbare beplating en verschillende wateropbergingen is er een duurzame tuin tot stand gekomen.

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni tijdens Verborgen Tuinen kan je kennis maken met de Hillevliet binnentuin, maar er is meer!

  • Ga op ontdekkingsreis en bezoek onze bijenvolken op de 1e etage (op aanmelding)
  • Drink een lekker bak koffie of thee van SOCOCO Coffee
  • Lees, ruil, of neem mee een natuur of plantenboek van Leeszaal Vreewijk
  • Doe mee met een inspirerende workshop bij de Kunstwerkplaats van Zuid.Boijmans
  • Of laat je adviseren door onze tuinman Alex Diehl, die graag meeneemt in zijn verhaal van het creëren van de Hillevliet binnentuin.

Kortom, de binnentuin van de Hillevliet is een werk en-of ontmoetingsplek voor iedereen die de Hillevliet bezoekt.


Programma

Bijen workshop
Op het terras van de Hillevliet wonen een paar bijenvolken. Tijdens deze workshop vertelt Jonathan de imker over hoe deze bijen leven. Wie is er eigenlijk de baas in een bijenvolk? En is het waar dat bijen dansen? Ook krijg je een kijkje in de bijenkast. Voor de waaghalsen zijn er enkele imkerpakken beschikbaar zodat je de bijen van heel dichtbij kan bekijken.
Bijen workshop, zaterdag 3 juni, 12:00 – 13:00, aanmelden via contact@dehillevliet.nl (vol = vol)

Boekenhoek
In de entree van de Hillevliet vind je een mini bibliotheek vanuit de Leeszaal Vreewijk. Niet zomaar een bibliotheek maar je kunt hier je boeken brengen die je niet meer leest en ruilen voor nieuwe boeken. Vervolgens kun je deze boeken weer terugbrengen, ruilen, doorgeven of zelf houden. Met deze laagdrempeligheid hoopt deze ontmoetingsplek het lezen en het leesplezier in de wijk te vergroten. Special voor Verborgen Tuinen zijn allerlei avifauna en natuurboeken verzameld in de binnentuin van de Hillevliet.

Kunstwerkplaats
Iedere woensdag en zaterdag kan je langs komen voor een kunstworkshop in de Kunstwerkplaats bij Zuid.Boijmans in de Hillevliet. De workshop is gratis en bedoeld voor alle leeftijden. Loop binnen om mee te doen, rond te kijken of gewoon voor een kopje koffie of glaasje ranja. Elke week doen we iets anders creatiefs. Verborgen Tuinen is ook onderdeel van Architectuurmaand en deze workshop zal daar in het teken van staan.

Kunstwerkplaats, zaterdag 3 juni, 14:00 – 16:00, vrije inloop voor alle leeftijden. Voor meer informatie over de Kunstwerkplaats kan je naar https://www.boijmans.nl/nu-te-zien-op-zuid

Tuinadvies
De Hillevliet binnentuin is aangelegd door onze tuinman Alex Diehl. Hij geeft beide dagen tuinadvies!

Koffie en Thee
SOCOCO Coffee zal je beide dagen verzorgen van heerlijk duurzame koffie en thee. SOCOCO Coffee biedt een veilige werkomgeving voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Middels een leerwerktraject leren deze mensen koffiezetten, gastheerschap en nog heel veel meer. Je vind ze normaal in de entree van de Hillevliet.

Datum

03 - 04 jun 2023
Verlopen!

Tijd

10:30 - 17:00

Locaties

Huis van de Wijk Hillevliet
Wijken