17 juni 05:17

Aanleveren

Rotterdam Art Week X De Hillevliet

In het nieuwe jaar zijn we afgetrapt met de kunstenaar Liesbeth van Moorsel – Taal in Beeld. Liesbeth onderzoekt de wereld van beeld en taal. De gesprekken die we voeren en de taal de we gebruiken liggen als het ware als een landschap tussen twee mensen die in gesprek zijn. Doormiddel van haar 16 geschilderde portretten probeert ze de dynamiek van taal te verbeelden. De portretten zijn geschilderd in blauw en wit. De mens is als het ware een blauwdruk, doormiddel van de taal die we gebruiken geven we kleur aan ons leven.

De Kunsthal

Shed en Het Duivennest dopen voor de gelegenheid hun gedeelde gang om in De Kunsthal waar diverse werken van diverse kunstenaars te zien zullen zijn. Ook is er mogelijkheid de ateliers te bezoeken en er is een programmering met workshops, performances, improvisatie waar u aan kunt deelnemen.

Zuid.Boijmans in de Hillevliet gooit de deuren open met wel twee nieuwe tentoonstellingen.

KOM

Met het project KOM gaat beeldend kunstenaar en erfgoedmaker Fenmei Hu op zoek naar de verhalen op én achter Chinees-Rotterdamse rijstkommen en ander porselein. KOM kijken, luisteren en meedoen!

Mahjouba etappe Rotterdam Zuid

Samen met lokale ambachtslieden en kennis bouwt Éric Van Hove binnen het ‘Mahjouba initiatief’ aan een complexe en technische motor. Eerdere motoren werden gebouwd in onder andere Oostende, Marrakesh en Leeuwarden. Voor Mahjouba IV Etappe Rotterdam Zuid verplaatst Van Hove zijn werkplaats naar Zuid. Boijmans.

De Hillevliet is te bezoeken van 9 t/m 12 februari van 09:00 tot 17:00.

Tijdens RAW zal er iedere dag een tour zij om 14:00 waarbij je langs alle exposities gaat.

Aanmelden kan via: https://www.eventbrite.nl/o/the-hillevliet-58958539893, of meld je om 14:00u bij de balie in de Hillevliet.

 

 

 

 

Datum

09 - 12 feb 2023
Verlopen!

Tijd

14:00

Locaties

Huis van de Wijk Hillevliet
Wijken